Миглите падат? Ето как да ги сгъстите

Както косопадът е естествен процес, така е и при падането на миглите

Животът на миглите е 100-150 дни. Но ако губите повече от 5 косъмчета на ден, трябва да предприемете спешни мерки.

Най-напред опитайте да установите каква е причината. Най-често се дължи на използването на некачествена козметика – спирала, очна линия, молив, сенки. Ако си лягате с грим, миглите няма да ви простят. Парабените в козметиката запушват порите и пречат на корените на миглите да дишат.

Важно е да подбирате внимателно и средствата за разгримиране. Неправилно използване на инструменти за извиване на миглите също може да ги травмира.

Недостигът на витамини и минерали в храната предизвиква не само падане на косата, но и на миглите

Отчитайте и промените в хормоналния баланс с възрастта, в резултат на които косъмчетата растат по-бавно, а падат по-бързо.

Щом установите повишено падане на миглите, спрете да използвате декоративна козметика за очи, дори да е с най-високо качество. Добре е периодично да им давате почивка, например през отпуската.

За подхранване и укрепване на миглите е добро маслото, най-ефективно е рициновото. Може леко да го нагреете. След това го разнесете с четчица или с пръсти по миглите, като внимавате да не попада в очите. Излишното попийте със салфетка. За да засилите действието му, може да го смесите с ром в съотношение 1:1. Така ще направите миглите блестящи и меки, леко ще ги потъмните.

Укрепващо действие имат също лененото, кокосовото, розмариновото и релейното масло. С помощта на зехтин може да масажирате леко сутрин и вечер зоната на веждите, така ще подхраните и миглите и ще стимулирате растежа им.

На основата на репейно масло се прави едно от най-ефективните средства срещу падане на миглите

Смесва се с коняк и вазелин в равни количество. Прилага се всеки ден.

Полезен е и витамин Е, затова добавяйте по 1-2 капки към маслата. Той усилва кръвообращението и стимулира растежа на нови мигли.

Билковите компреси също помагат. Подходящи са лайка, градински чай и метличина. Загрейте 200 мл вода и като кипне, добавете 20 г сухи билки. Варете 15 минути, оставете под капак за още 15 минути и прецедете. Напоете с топлата отвара тампони и ги сложете на очите. Дръжте ги 20 минути. Правете процедурата всеки ден в продължение на месец.

Може да използвате и зелен чай, който има силно антиоксидантно действие. Компресите се правят по същия начин.

Ако въпреки усилията ви проблемът остава, направете консултация с дерматолог.

Източник:ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар