Това е положението! Любов за здраве, приятелство за младост, доверие и смях – вижте за какво!

Човешките отношения и чувства оказват толкова мощен ефект върху здравословното ни състояние, че въобще нямате нужда от лекарства!

Любов за чудесно здраве

Ако се отдаваме редовно на насладите на секса, това ще увеличи продължителността на живота ни с 10 години, твърди д-р Фредерик Салдман, нашумял френски кардиолог и автор на публикуваната неотдавна у нас книга „Най-доброто лекарство сте вие“ (ИК „Колибри“). Причината за това благо е стимули­рането на производството на: допамин и адреналин, хормоните, важни за съхраняването на младостта; на тестостерон, който укрепва мускулите и костите; на естрогени, които участват в производството на колаген. Нашите любовни лудории са мощен концентрат от активни съставки, действащи срещу старостта. Те намаляват два пъти риска от сърдечносъдови инциденти и значително покачват нивото на имуноглобулин А. Сексът играе важна роля в предпазването на организма срещу инфекции. Той има също така антиканцерогенно действие.

Съвет:

Според учените идеално за здравето е да изживявате най-малко по три оргазма седмично, а икономистите от университета „Уоруик“, Великобритания, установиха, че един сексуален акт седмично доставя на организма „бонус блаженство“, равностоен на удоволствието, което човек получава при годишна премия от 50 000 долара.

Приятелството, еликсир за младост

Изследване на женското здраве, проведено от Харвардското медицинско училище, потвърди, че колкото повече приятелки имаме, толкова по-слаби са нашите физически белези на остаряване. Разликата между жените с приятелки и тези, които нямат такива, е толкова очевадна, че учените направили следното заключение: липсата на близки дружки-изповеднички е също толкова вредна за здравето, колкото и тютюнопушенето.

Съвет:

За да бъдете в добро здраве, поддържайте истински приятелства, не виртуални. Според д-р Ричард Тъни от Нотингамския университет, Великобритания, броят необходими за щастието ни приятелки е между 5 и 10.

Доверието – превъзходно лекарство

Самият факт, че вярваме на лекаря си вече ни оказва тера­певтично въздействие. Този плацебо ефект е в състояние да стимулира производството на ендорфини. При болните от паркинсон той действа на нивото на черната субстанция (мозъчна зона), произвеждаща допамин, който липсва на засегнатите от това заболяване. Дори силни депресии и тежки заболявания като рак се подобряват от това чувство.

Съвет:

Всички можем да се възползваме от този бонус за здравето. Просто е необходимо да създадем отношения на доверие с лекаря си.

emocii-smiah

Смехът носи щастие

Смехът е терапия за щастие

Учени от университета в Балтимор, САЩ, го потвърдиха: благодарение на глътката кислород, която ни носи, смехът е също толкова спасителен за сърдечносъдовата ни система, колкото и спортът. Количеството на ендорфините ни се покачва – една минута смях ни носи толкова ползи за здравето, колкото и 45 минути релакс или спорт.

Съвет:

Да гледаме комедийни сериали по телевизията или камедийни филми на големия екран, да четем забавни книги… Старайте се поне 10-15 минути на ден да се смеете!

Това са нещата, които правят една жена по-красива!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар