3 неща, които трябва да направите, веднага след тренировка

Първите 30 минути след потна сесия са от решаващо значение за осигуряването на възстановяване и предотвратяването на травми. Ето какво трябва да направите след рутинна тренировка.

stretching1 от 3

0: 00-10: 00 минути

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите след тренировка е разтягане, докато мускулите ви са все още топли. Специалистите препоръчват най-малко пет минути стречинг след тренировка, последвано от пет минути разпускане за правилно възстановяване. Тялото ви трябва да е топло и разтягането да става лесно.

2 от 3

10: 00-20: 00 минути:

На следващо място, махнете мокрите дрехи, дори ако не разполагате с време да се къпете. Ако не можете веднага да се изкъпете, направете го при първа възможност, за да премахнете токсините, бактериите, микробите, които могат да предизвикат кожни инфекции.

Преди всяка тренировка почиствайте лицето си от грим, а след тренировка – с мокри кърпички.

3 от 3

20: 00-30: 00 минути:

Трето, но не на последно място – нахранете се в рамките на 30 минути след тренировка. Това ще оптимизира възстановяването и ще помогне за намаляване на мускулната болка.

Непременно вземете храна във вашата фитнес чанта, която съответства на вашите цели за здравословно хранене. Специалистите предлагат да се стремите към около 200 калории с около 2: 1 или 1: 1 съотношение на въглехидрати с протеини, ако се опитвате да отслабнете. Ако искате да запазите теглото си, трябва да се стремите към 300-400 калории със съотношение 3: 1 въглехидрати към протеини.

5 причини да клякаме всеки ден и 3 упражнения

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар