Как най-ефикасно и безболезнено да премахнем нежеланите косъмчета по лицето и тялото?

Бръснене, електрическа или лазерна епилация, кола маска (восък), почистване с крем-депилатоар…

Днес окосменото тяло не се смята за привлекателно. Неприятните косъмчета по краката, в интимната зона между бедрата, под мишниците и по лицето могат да се премахнат по различни начини. В зависимост от особеностите на своята кожа изберете най-подходящия за вас. Всяка кожа е различна и процедурата, която е добра за едни, за други се оказва неудачна.

EpilationМогат ли да се комбинират различни методи на обезкосмяване?

Дори е желателно. Различните части на тялото не са в еднаква степен окосмени, нито еднакво чувствителни. Затова използвайте за различните участъци различни начини за епилация.

Кой е правилният начин на бръснене?

Най-добре е бръсненето да става непосредствено след къпане или още докато сте под душа. Тогава кожата е леко подпухнала. Нанесете първо крема или гела за бръснене и го оставете да подейства няколко минути. Така косъмчетата омекват, а самобръсначката може по-лесно да ги подхване и отреже.

Как да отстраните мъхчетата над горната устна?

Смущаващите косъмчета над горната устна се отстраняват най-добре със студени восъчни ленти. Тъй като при тази процедура те се изтръгват от подкожния слой, минава време, докато пораснат отново. Лошото е, че кожата ви може да се зачерви. Тогава я намажете с подхранващ крем или алергозан. В никакъв случай не изрусявайте „мустачките“ си. При силно окосмяване те се набиват още повече на очи.

Кои части на тялото е най-добре да се почистват с восък?

Обезкосмяването с горещ или студен восък е идеално за краката и зоната на бикините. Методът обаче не е съвсем безболезнен, тъй като всички косъмчета се изтръгват с едно дръпване. Най-добри резултати ще получите, ако оставите косъмчетата да израснат най-малко 5-6 мм, иначе восъкът няма да може добре да ги захване.

Възможна ли е безболезнена електрическа епилация?

Съвременните електрически уреди за епилация са максимално усъвършенствани. Разбира се, няма да ви се размине съвсем без болка, но тя е поносима и с времето ще намалее, защото косъмчетата ще стават все по-фини.

Кои части на тялото са подходящи за процедура с крем-депилатоар?

Крем-депилатоарите съдържат вещества, които разтварят косъма. Те са идеални за деликатните места като лицето, подмишниците или чувствителната зона на бикините. Въпреки всичко е възможно кожата ви да се раздразни, затова първо направете тест за поносимост.

Можете ли да почиствате с електрически епилатор зоната под мишниците?

По-добре не го правете. Кожата под мишниците е изключително чувствителна. За мнозина епилацията на това място е особено болезнена и е бъзможно кожата да се раздразни. Химическите средства за отстраняване на космите също могат да разранят този участък. Бръсненето повече щади тази нежна зона от кожата, лошото при него е, че трябва да се прави на няколко дни. Най-нежни към кожата са дамските самобръсначки, с които не можете да се нараните.

Кое е най-подходящото време за епилация?

Най-добре е това да става след вана или душ. Облейте със студена вода онези части, които ще епилирате, така че порите да се затворят, за да няма големи зачервявания. За по-добър ефект от епилацията, косъмчетата трябва да бъдат дълги поне 0,5 мм. Вечерта е най-подходящият период за епилация, така кожата ще има време да се успокои през нощта. През лятото не се подлагайте на епилация преди или след слънчеви бани или посещение в солариум!

Кой метод гарантира най-продължителен ефект?

При методите, където косъмчетата се отстраняват от подкожния слой, трябва да изминат 4 седмици, докато пораснат нови. Такъв методи е епилацията с топъл и студен восък. Крем-депилатоарите и пяната разтварят кератиновата субстанция на косъма под повърхността на кожата, така че само след около 10 дни вече се виждат новите косъмчета. Ако окосмяването се отстрани само по повърхността, както е при бръсненето, косъмчетата порастват отново след два дни.

Каква е разликата между лазерната епилация и фотоепилацията?

При фотоепилацията кожата се облъчва със силна светлина, която е смес от различни по дължина вълни – те се поглъщат по различен начин от меланина в кожата. Някои от вълните предизвикват силно загряване, което провокира непоносима болка, а понякога и изгаряния. Силното загряване на кожата може да доведе и до увреждане и некроза на жизнено необходимите мастни и потни жлези в кожата. По този начин кожата изсъхва и започва да се лющи. При фотоепилацията обикновено са необходими 15-20 процедури, преди да се постигне задоволителен ефект. Научни изследвания са показали, че 6 месеца след фотоепилацията започва да се възстановява косменият фоликул и растежът на косъма, а две години по-късно растежът на косъма е напълно възстановен.

Лазерните процедури са насочени към меланиновия пигмент в косъма и неговия фоликул. Така до корена на косъма се достига с минимално влияние върху кожата. Тъй като меланин се произвежда само във фазата на растеж на косъма, лазерният лъч може да достигне корена само когато космите са в тази фаза. Дори когато са в една и съща зона от тялото, не всички косми са в една и съща фаза на растеж. Ето защо лазерните процедури трябва да бъдат повтаряни в прецизно подбрани интервали от време, съобразени с фазите на растеж на косъма. Това гарантира, че корените ще бъдат унищожени, както и че ще бъде предотвратено новото поникване на косми от тези фоликули.

Можете ли да понесете окосмяването си?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар