Направете първите мигове на бебето щастливи!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички първи неща, древни и големи, които родителите и техните малки съкровища преживяват заедно като семейство, са моменти, които трябва да ценим и отбелязваме по специален начин.

cute_babyПървите неща пораждат широка палитра от емоции за всички родители – бъдещи, родители от скоро или такива с повече опит.

Бъдещите родители виждат своето съкровище за пръв път на видеозон по време на един от контролните прегледи на бременността. Това е и моментът, в който родителите чуват за пръв път туптенето на бебешкото сърчице и това ги изпълва с неповторима радост и щастие. Те могат да запазят снимката от видеозона като скъп спомен от първата си среща с бебето, пише „Журнал за жената”.

„Днес е добре известно, че връзката на бебето с майката, а също и с бащата, започва много преди раждането. Плодът в утробата изживява всичко, което чувства майката. Нейното разочарование, стрес, тревожност и страхове, се прехвърлят на плода по време на бременността. Щастието, радостта и удовлетворението също са споделени с бебето. Ето защо е изключително важно родителите да прекарват известно време заедно в приятна и спокойна атмосфера“, казва Димитрина Проданова – психолог и експерт на Pampers. Бъдещите родители и родителите от скоро са изпълнение с нетърпение, надежда и вълнение за появата и всички онези скъпоценни първи неща, които предстоят на тяхното бебе. Когато си родител за пръв път няма по-голяма награда от това да преживееш всички вълнуващи първи неща заедно с бебето.

„Както положителните, така и негативните емоции, трябва да бъдат споделяни по време на бременността. Негативните емоции трябва да се обсъждат между партньорите или с експерт, ако дискомфортът е прекалено голям. Позитивните емоции, свързани с щастливите моменти по време на бременността (да видиш бебето на ултразвук за пръв път, раждането, първата усмивка и първото зъбче на бебето), трябва да бъдат споделяни, защото това споделяне изгражда благоприятна среда за бебето, за майката и за хармоничните отношения между родителите”, казва още детският психолог Димитрина Проданова.

С течение на времето родителите натрупват повече опит, но и по-често ги спохожда носталгия, когато поглеждат назад и си спомнят красивото пътуване през всички онези неща, които са изживели за първи път заедно със своето семейство.

На 40-тия ден от раждането на бебето се прави погача

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар