Фъншуй придава на огледалото философско звучене

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Когато внасяме огледало в дома си, трябва да го почистим добре, за да отмием старата информация, натрупана от всичко, което се е отразявало в него.

feng-sui-ogledaloРазмерът на огледалото

От гледна точка на китайската система фъншуй, е важно да имаме голямо огледало в дома си, в което да се оглеждаме в цял ръст – така вътрешната ни сила е единна, а творческият и енергиен потенциал е много висок. Много е добре, ако огледалото е по-нависоко – така има свободен участък над отражението ни, като това дава възможност за израстване – физическо, духовно, кариерно…

Отраженията

Ако искате огледалата в дома ви да носят благополучие и положителни емоции, е важно да отразяват приятни неща – цветя, снимки, красиви предмети, фъншуй талисмани за любов или успех – огледалото усилва енергията, която ви е нужна в конкретния момент.

Мястото

Огледалото си има място във всяко помещение. КОРИДОРЪТ е лицето на дома, затова е важно там да се усещат уют и топлина, да е просторно и светло. Ако коридорът ви е тесен, най-подходящо е голямо огледало, което да компенсира липсващия обем на помещението. Хубаво е, ако в огледалото в КУХНЯТА се отразява пълната маса – това увеличава просперитета на дома. Фъншуй експертите съветват да има огледало до печката, за да може готвещата домакиня да вижда хората, които влизат в кухнята, и да общува „очи в очи“ с тях. Същото важи и за РАБОТЕН КАБИНЕТ – за да не се чувствате дискомфортно, ако сте с гръб към вратата, сложете огледало, за да виждате хората, които влизат.

Според фъншуй спящите хора не трябва да се отразяват в огледало. Ако ви е нужно огледало в СПАЛНЯТА, поставете го така, че леглото да не се отразява в него. Защо? По време на сън човек възстановява силите си – отървава се от негативните емоции, а огледалото би ги връщало отново и отново към спящия.

В БАНЯТА е добре да не се спирате на идеята за огледални плочки или просто няколко малки огледала – това сякаш разрязва отражението на части и влияе лошо на физическото състояние и самочувствието.

И още малко съвети

За нормализиране на пространството и отношенията в дома с помощта на огледалата е важно те да са в рамки – така съхраняват добрата енергия и я насочват в правилната посока, а не я оставят да се разсейва. Огледалата трябва да са чисти – така и излизащата от тях енергия ще е чиста и положителна. За защита на дома можете да сложите малко огледало от външната страна на вратата или прозореца. А ако огледалцето в чантата ви е спукано или са се получили тъмни петна, значи е време за ново – за всяко огледало е важно да отразява чисти образи, защото само тогава енергията, която идва от него, е положителна.

Вътрешна подредба на дома според фън шуй

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар