Научете защо натуралната морска сол е здравословна и има лечебни свойства

Тя съдържа повече от 80 съставки, които имат положително въздействие върху здравето, кожата и косата.

morska solМорската сол има алкално действие, което помага за баланса на нивото на киселините в организма. Така се елиминира рискът от фатални болести. Тя помага за укрепването на имунната система; която по-лесно може да се пребори с различни заболявания като грип и алергии.

Оказва влияние и на сърдечносъдовата система.

Учените са доказали, че редовната консумация на сол, разтворена във вода, може значително да намали нивото на лошия холестерол в тялото.

Солта също така контролира кръвното налягане и нормализира не-правилното функциониране на сърцето.

Метаболитните нарушения като диабет може успешно да се лекуват с морска сол, тъй като тя спомага за намаляването на нивото на захар в кръвта.

Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се увреждат при недостиг на минерали в кръвта и телесните течности. С добавянето на морска сол в храната може да се избегне или да се облекчи остеопорозата.

Солта е полезна и за дихателната система, а минералите и структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода, помагат за възстановяването на лигавицата. Солта е добър източник на калий, който улеснява функционирането на мускулните влакна.

Тя помага и за прочистването на кръвта. Съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали.

Баните с морска сол стимулират отделянето на излишната вода от кожата и съединителната тъкан. Така се предотвратява натрупването на течности, с което кожата става постегната, млада и здрава. Тя е много подходяща като естествен ексфолиант, тъй като нейната текстура помага при отстраняването на слоя мъртви клетки от кожата.

Морската сол е природен лек срещу мазна коса. Тя спомага за усвояването на излишните мазнини от косата, като я прави мека и красива. Благодарение на изобилието от минерали прическата става по-обемна. Солта осигурява достатъчно хранителни вещества за космените фоликули и по този начин заздравява косата.

Как да си направите джинджифилова бира

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар