5 причини да клякаме всеки ден и 3 упражнения

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кляканията са един от стълбовете в почти всяка програма за спортуване.

Те са полезни за всеки орган и могат да се правят на всяко място – у дома, спортна площадка, в парка и къде ли не.

kliakaneЕто само няколко причини, поради които трябва да правите клякания всеки ден:

  1. Увеличаване на силата и мощта

Кляканията изграждат сила в краката, прасците и всички двигателни мускули. Те стимулират изграждането на мускулните хормони, които укрепват цялото тяло.

  1. Стягане на краката и дупето

Основното движение е бърз начин за изграждане на чистата мускулатура, което води до по-стегнати, тонизирани крайници.

  1. Подобряване на мобилността в бедрата и глезените

Кляканията са чудесен начин за увеличаване на обхвата на движение в бедрата и глезените, което ще помогне за намаляване на болките в кръста и коляното. Това е безопасен и ефективен начин за подобряване на мобилността без натоварване на ставите.

  1. Укрепване и тонизиране на коремните мускули

Напречните мускули и ректус абоминус са дълбоко ангажирани през цялото време, което води до по-силен и по-плосък корем!

  1. Подобряване на стойката

При кляканията се ангажира горната част на гърба, което помага за стабилизиране на стойката на тялото, чрез укрепване на мускулите, отговорни за правилната поза.

Упражнение 1

Вземете топка с двете си ръце. Застанете с краката на ширината на раменете и дълбоко сгънете коленете, така че бедрата да се изместят назад и надолу, докато станат успоредни на земята. Задръжте 10 секунди и след това се изправете.

Упражнение 2

Поставете цялата си тежест на десния си крак, повдигнете левия си крак от земята и го сгънете в коляното. Поставете двете ръце нагоре и навън пред вас на ниво с раменете. Приклекнете с десния крак, като огъвате в коляното. Задръжте десет секунди и се изправете.

Упражнение 3

Застанете с краката на ширината на раменете и вдигне ръце над главата. Направете мах с ръцете назад, като в същото време приклякате с двата крака, докато бедрата станат успоредни на земята. Задръжте 10 секунди и се изправете.

Повтаряйте упражненията като начало по 3 пъти, след 2 дни по 5 пъти и след 1 седмица по 10 пъти всяко. Скоро ще почувствате подобрение в работата на мускулите си.

 

Лесни упражнения за мускулен баланс на цялото тяло

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар