Как да си направите джинджифилова бира

Поддържането хидратацията на тялото през целия ден е от решаващо значение за добро здраве. 

dom napitki ginger-beerИ докато водата е чудесен избор за утоляване на жаждата, има много други напитки, които ще ви държат хидратирани и също предлагат много ползи за здравето. Една от тях е джинджифиловата бира.

Как да си приготвите джинджифилова бира:

Да направим собствена джинджифилова бира не е много сложно, ако имаме няколко основни съставки, малко търпение и няколко стъклени херметични бутилки, в които да затворите готовата бира.

За да получите около 3 литра бира от джинджифил, поставете следните съставки в порцеланов или от неръждаема стомана съд: 1 чаша пресен корен на джинджифил, настърган; ½ чаша пресен лимонов сок; ½ чаша нерафинирана тръстикова захар; 2 супени лъжици морска сол; ½ чаша бирена мая и 3 литра филтрирана вода. Разбъркайте добре и плътно покрийте с фолио.

Оставете съда при стайна температура в продължение на около 2 до 3 дни. След това прецедете и сипете в бирени бутилки като ги затворите добре. Съхранявайте ги в хладилник. Пийте бирата в рамките на една седмица и внимавайте при отваряне на бутилките, тъй като карбонизацията може да създаде голямо напрежение.

 

Кои билкови растения за кое ястие подхождат!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар