Лесни трикове за здраве, които може да започнете да правите от днес!

алкогард промоция

Това всъщност се оказва най-трудното. Ние се заричаме да не ядем повече захар, бял хляб, гадните пици и дюнери, да не пием повече алкохол и да не пушим цигари, но…не го правим! Прекрасно знаем, че това уврежда тялото ни ден след ден и в един прекрасен момент ще се озовем в някоя линейка на път за спешното отделение я с инфаркт, я с инсулт.

лесни трикове

Тук са четири напълно изпълними, прости съвети

Така че, хайде да започнем сега! Тук са четири напълно изпълними, прости съвети, които ще послужат като отлично въведение към по-здравословен начин на живот.

  1. Пийте повече вода.

Вярвате или не, повечето от вашите следобедни остри пристъпи на глад са нищо повече от признаци на обезводняване. Преди да изтичате за закуска, съдържаща захар и брашно, опитайте се да изпиете първо чаша или две чаши вода. Вие ще бъдете изумени как нещо толкова просто като правилната хидратация може да лекува главоболие, сухота в устата, стомашни болки и сладкарски глад. Водата спомага за загубата на мазнини, смазва ставите, предпазва кожата, стимулира храносмилането и помага на организма да работи нормално.

  1. Спете 7-8 часа на нощ.

Липсата на сън може да има сериозно отрицателно въздействие върху метаболизма ви, който е от решаващо значение за работата на вашите хормони (като инсулин, лептин, грелин, кортизол, адреналин и човешки хормон на растежа). Мислете за хормоните си като един перфектно работещ за здравето ви екип, който винаги трябва да бъде в пълен състав. Липсата дори на един хормон, нарушава хармонията.

  1. Движете се повече и спрете да седите толкова много.

Много от нас се забиват в офиса си всеки ден и седят. Такъв живот, в който движението не е приоритет означава, че сте поканили доста болести на гости – диабет тип 2, мускулна атрофия, болести на сърцето и съкращаване продължителността на живота.

Можете да възприемете нов подход, например, почивка на всеки 30 минути, в които се раздвижвате, за да подобрите кръвообращението. Променяйте стойката си, докато седите. Ставайте и правете клякания. След работа не се прибирайте в къщи и веднага да сядате или лягате пред телевизора. Отидете на танци или фитнес. Или си вземете някакъв фитнес уред у дома.

  1. Здравословният начин на живот започва с яденето на изобилие от качествени храни, които са едновременно приятни за небцето и са в съответствие с целите ви. Забравете преработените храни-боклуци, пиците, баничките и дюнерите, както и всички газирани напитки и готови консервирани сокове – те са натъпкани с вредни химикали. Яжте истинска храна.

Толкова е лесно! Само трябва да кажете – започвам сега!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар