Правилата, които трябва да се спазват при оформянето на педикюр

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Перфектният педикюр има някои тънкости, които трябва да се спазят

И при оформянето на педикюра, както и за всичко останало, трябва да се спазват няколко много важни правила с оглед предпазването от неприятни последствия, каквито са гъбичките например.

Със сигурност добрият педикюр е радост за окото, докато недобре поддържаният педикюр може да развали и най-перфектната дама.
pedikiurЗа да имате перфектни стъпала и да събирате възхитените погледи на околните, е необходимо да спазвате следните няколко правила.

Правило №1
Преди да започнете да оформяте педикюра си, задължително трябва да измиете добре краката си. Най-добре е да накиснете краката си за известно време в специална вана.
Същата работа ще свърши и обикновен леген с вода, в който сте разтворили малко морска сол и любимото ви етерично масло за аромат (например лавандула).

Правило №2
Второто правило е свързано с инструментите, с които правите маникюра. Комплектът за педикюр трябва да се съхранява на чисто и сухо място.
Преди и след употребата на металните инструменти ги дезинфекцирайте с памуче, напоено в спирт.

Правило №3
Това правило касае оформянето на педикюра.
За да им придадете права форма, най-добре би било да ги изпилите внимателно, вместо да ги режете с нокторезачка.
В никакъв случай не изрязвайте кожичките на пръстите на краката, а само ги избутайте с фина пръчица от портокалово дърво.

Правило №4
Поредното правило касае избора на лак.
Оставете ноктите на краката си нелакирани през зимния период, за да могат да подишат.
През лятото обаче лакът е задължителен, тъй като освен, че ще ни придаде завършен вид, ще предпази ноктите от прах и увреждания, пише ezine.bg.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар