Това са топ 7 на супер храните с лечебни свойства!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вие сте това, което ядете. И вие можете да бъдете такива, каквито искате, ако знаете какво да ядете!

Природата е голяма книга на знанието и в нея има решение на всеки проблем. Ето списък на супер храните с лечебна сила, които трябва да ядете задължително!

carrot-colour-mix-1Моркови

Когато мислите за морковите, се сещате за здравето на очите. Но морковите могат да направят повече от това просто да се грижат за вашите очи. В тях има изобилие от каротеноиди, които са известни с това, че намаляват риска от рак на гърдата, пикочния мехур, шийката на матката, на дебелото черво, хранопровода, простатата, белия дроб и ларинкса. Морковите помагат да се засили имунната ви система, насърчават здравето на дебелото черво и предотвратяват сърдечни заболявания. Туморните израстъци също се инхибират с редовната консумация на моркови.

kiwiКиви

Кивито е склад на здравето. В него има в двоен размер витамин C, отколкото в портокалите, повече фибри, отколкото в ябълките и по-високо съдържание на калий, отколкото в бананите. То е естествен разредител на кръвта, което предотвратява образуването на кръвни съсиреци и по този начин води до снижаване на нивата на холестерола в кръвта и кръвното налягане. Освен това осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания, рак, инсулт и много видове заболявания на дихателните пътища.

Зеленолистни зеленчуциBaby spinach in the garden

Зелените листни зеленчуци включват зеле, водорасли, спанак, магданоз, люцерна и т.н. Те са богати на калий, магнезий и калций и са изключително полезни за щитовидната жлеза. Ниските нива на йод в организма водят до увеличено тегло, умора и хаотични промени в настроението. Зеленолистните, особено водораслите, способстват за повишаването на нивата на йод в организма и по този начин са естествено лекарство за ниски нива на йод в щитовидната жлеза.

super hrana-Guavas

 

Гуавa

Ликопенът е антиоксидант, който се намира в изобилие в гуавата. Този малък тропически плод не е трудно да се намери в хипермаркетите. Те са хранителни и осигуряват антиоксидантни свойства, независимо дали са сурови или варени.

 

Черешиcherry

Черешите са чудна супер храна! Те имат сравнително нисък брой калории, а оттам и редовната консумация може да предотврати затлъстяването. Кверцетинът и елаговата киселина в черешите са отговорни за предотвратяване на растежа на туморните и раковите клетки. Те дори пресичат развитието на тези ракови клетки в организма. Антоцианинът в черешите води до снижаване на нивото на пикочната киселина в кръвта и по този начин се съкращават рисковете, свързани с подагра и рак на дебелото черво. Редовната консумация на череши също е доказано, че намалява риска от инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

fasulФасул

Фасулът е склад на протеини, фибри и антиоксиданти – три в едно! Основното им предимство е в регулирането на кръвната захар и нивата на холестерола. Те насърчават здравето на храносмилателната система, а също и защитават от специфични видове рак като на дебелото черво и рак на гърдата.

Джинджифилginger

Джинджифилът е корен, отговорен за много ползи за здравето. Може да се ползва като подправка, но трябва редовно да се консумира, за да извлечете максимални ползи за здравето. Ако искате да получите облекчение от постоперативно гадене и повръщане, джинджифилът ще ви помогне. Джинджифил може да се консумира в различни форми, но свеж винаги е най-добър.

 

Как да се справите лесно и трайно със запека?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар