Не се отказвайте от спортуване през зимата!

промоции

Студеното време може да възпре дори най-запалените трениращи. 

По-малко дневна светлина, по-студените температури и изкушението да се сгушите под топлите завивки потискат желанието за спорт. Но само защото температурата навън е намаляла, не значи, че трябва да се откажете. Ето нашите предложения за упражнения на открито през студените зимни дни.

Екипиране

Обърнете внимание на атмосферните условия преди да планирате дейности на открито и се облечете подходящо за времето. Най-добре е да облечете яке и пуловер, които можете да свалите, когато се загреете и да облечете, когато прекратите спортуването. Не забравяйте да защитите ръцете, краката и ушите от студа. Когато стане студено навън, притока на кръв на тялото ви се концентрира в сърцевината, а това увеличава риска от измръзване в тези области. Носете дебели ръкавици и чорапи, както и антифони или шапка или лента за глава, която покрива ушите ви.

Ако имате намерение да правите упражнения в тъмното, трябва да облечете светлоотразяващи дрехи. За да предотвратите падане на леда и снега, изберете обувки с много сцепление.

Освен това, се погрижете да останете добре хидратирани, като пиете достатъчно количество вода.

Направете повече подгряващи упражнения

Когато времето е студено, тялото ви е студено също. Вие ще се нуждаете от повече време, за да затоплите вашите стегнати.

Упражнения на открито 

Освен обичайните външни упражнения като ходене, бягане, туризъм и т.н., има и други зимни специфични начини за изгаряне на калории. Например, можете да вземете една лопата и да изринете снега, който се е натрупал пред дома ви.

Ако имате деца, внуци или племенници, можете да организирате правене на снежен човек или снежна пещера при наличие на достатъчно сняг. Опитайте мятане на снежни топки на далечни разстояния.

Естествено, най-приятното занимание си остава пързалянето с шейна или сноуборд. За тази цел трябва да отидете на подходящ наклонен терен или до близката планина.

Подгответе зимния екип и изгорете натрупаните калории!

 

Спорт според характера

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар