Упражнения за удължаване на шията

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Увисналите рамене и издадената напред шия са причинени от слаби мускули.

За да удължите шията си, трябва да се упражнявате правилно с изправена поза като се ангажират раменете, шията и челюстните мускули. Ето нашите предложения за ежедневна тренировка!

Упражнение на стол

Седнете изправени на ръба на стола си, повдигнете торса си толкова високо, колкото можете, като ангажирате коремните си мускули и дръжте гърба си далеч от облегалката на стола. Опънете раменете си назад и отворете гръдния кош, така че да сте изправени. Задръжте тази позиция, вдишайте и пуснете дясното си ухо към дясното си рамо. Бавно поставете дясната си ръка нежно около главата си, което позволява да притиснете по-добре главата към рамото. След 10 секунди освободете и изправете главата. Сега направете същото към лявото рамо и главата обгърната с лявата ръка. Повторете упражнението за двете страни три до пет пъти.

Изтегляне врата напред

Това е танцово упражнение, с което се удължават мускулите на врата. Застанете изправени с крака, разположени на ширината на раменете. Протегнете ръцете си напред и ги хванете една с друга сякаш държите плажна топка. Задръжте тази позиция, бавно вдигнете ръцете си към тавана заедно с повдигане на брадичката. Брадичката трябва да се простира към тавана, колкото можете по-високо, без напрежение на гърба на врата. Свалете ръцете и отпуснете брадичката обратно в изходна позиция. Повторете движението 5 – 8 пъти.

Брадичката и челюстта

Упражняването на брадичката и челюстта е упражнение за лицето, което ангажира мускулите на шията и челюстта. Застанете в изправено положение в правилна поза. Отпуснете раменете надолу далеч от ушите си, за да се отворят гърдите ви. Вдишайте и бавно повдигнете брадичката си към тавана, като стискате зъбите внимателно.  Задръжте тази позиция и натиснете езика си към небцето, за да ангажирате челюстните мускули. Отпуснете и повторете пресата с езика 20 до 25 пъти.

 

Как да се храните правилно за вашия тип тяло?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар