Водни упражнения за отслабване

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Една от най-новите тенденции е правенето на водни упражнения за отслабване и много фитнес ентусиасти се кълнат в предимствата на този тип тренировка.

Водните упражнения за отслабване набира популярност, тъй като упражненията във водата изглежда много забавна дейност. Хора, които търсят нови начини за сваляне на килограми без много усилия са основните почитатели на новия метод. Съпротивлението създаващо се от водата прави дори най-простите движения на тялото ефективни в изгарянето на мазнини. Ако съчетаете тези упражнения с добър хранителен режим ще видите някои страхотни резултати. Водните упражнения са значително по-безопасно, отколкото традиционните упражнения във фитнес зала, където шансовете за наранявания са по-големи.

Водни аеробни упражнения
Вие ще изгорите повече калории ако правите упражнения във вода, отколкото на сушата. На пример ще изгорите повече калории от ходене във вода в продължение на 500 метра, отколкото ходене на същото разстояние по земя. Някои водни аеробни упражнения ще ви помогнат да изгорите мазнините в по-кратък период от време, отколкото повечето други програми. Ето какво бихте могли да опитате:

• Ходенето от единия край на басейна до другите е отличен начин да увеличите вашата сила и стабилност, също така ще изгорите добро количество калории, ако се увеличи интензивността на вашата разходка. По-висока интензивност на това упражнение значи да ходите във водата, докато държите тежести в ръцете си. Разходката във водата е едно от най-ефективните аеробни упражнения вода.
• Пляскания с ръцете и с крака се прави за да подобрите своя обхват на движение и за изграждане на сила. Потопете се  до врата и отворете широко ръцете си, след това да ги приближете една до друга, така че дланите ви да се докоснат. Можете да направите същото с краката си като се подпрете в края на басейна.
• Едно от ефективните водни упражнения е да стоите с раздалечени крака във водата и след това ги съберете. Друго упражнение е да стоите с прибрани краката, след което ги свиете в  коленете за да ги доведе до повърхността на водата и после ги върнете надолу.

Хората, които са се опитали водната аеробика за отслабване, казват, че това е един от най-забавните начини за сваляне на  излишни килограми. Има няколко уреда за водни упражнения, които бихте могли да използвате, за да увеличи интензивността на вашите тренировки.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар