Вредните, но вкусни храни имат здравословна алтернатива. Коя е тя?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички прегрешаваме от време на време с нещо вкусно, но вредно

сладкиши

Има хора, които не могат без шоколад, други не могат без пържени картофи. Има ли спасение от тази зависимост?

Сладки неща

Хапва ви се постоянно сладичко и това е проблем. Мислите, че нищо не може да замени любимия ви шоколад, но всичко е въпрос на навик (и на мъничка измама към самите себе си). Купете си различни видове подсладени ядки. Ако сте твърде пристрастени към сладкото, може да започнете отказването му с шоколадови стафиди или шоко-бадеми. Пак ще изядете 100 г сладко, но половината от него ще е ядка или сушен плод, което намалява драстично броя на калориите. През следващите дни пробвайте да заменяте сладките неща с фурми, сушени сливи и кайсии и други. Ако имате време, може да заливате плодове с черен шоколад и да хапвате от тях вместо само шоколад. Калориите отново ще бъдат сериозно съкратени.

Бял хляб

Не трябва да се отказвате от хляба изцяло, но заменете белия хляб, топлите погачи и меките земели с черни или пълнозърнести. Това е сериозно намаляване на дневните калории – от 400 на 250. Може да ги купувате, но е най-добре да си ги приготвяте у дома. Така ще слагате и други полезни глезотии като семки и подправки, за да бъдете заситени с не повече от 1 -2 филийки. Не яжте обаче никакъв хляб вечер. Това ще помогне при смъкването на килограми.

Пържени картофи

На всеки му се дояждат, а лишенията не са най-добрият приятел на щастието. Вместо да се лишавате от чудесния вкус на фрупкавите картофки, просто си ги приготвяйте сами, но не с пържене, а с печене. Нарежете картофите на дълго като полуфабрикати и ги овкусете с горчица, зехтин, чесън, червен пипер. Поставете ги на един ред върху тава, застлана с хартия за печене, и ги оставете в силна фурна за около половин час, или докато придобият приятен загар.

Кашкавал

И от него няма нужда да се отказвате, но вместо да си режете по цели парчета, настъргвайте го. Така ще консумирате по-малко и върху филийка, и върху основно ястие, пица, спагети и др.

Ако сте преяли през деня, не вечеряйте или хапнете само плодове. Това ще заличи дневните ви „грехове“.

Намалете алкохола. Ако ви се струва трудно, поне слагайте повече лед във виното или в концентрата, който пиете, и редувайте глътка алкохол с няколко вода.

Не яжте плодовете след ядене, а преди него, но най-малко един час. Така хем ще се засищате и няма да има нужда да поемате много, хем няма да настъпи ферментация на плодовете в организма ви, което е вредно и неприятно.

Почти всичко пържено може да бъде приготвено и печено. Опитайте. Талията ви няма да съжалява!

Когато приготвяте месо, изрязвайте всички тлъстини и не добавяйте допълнително мазнина. Заливайте го със собствения му сос. Ако ви се струва недостатъчен, добавете само малко вино.

Когато ядете плод с костилка, задръжте я по-дълго в устата. Това действие залъгва за кратко глада.

Дъвчете ментови дъвки по възможност без захар. Когато ви се иска да се пресегнете към нещо по-калорично, по-добре лапнете една дъвка. Ще забравите за другата храна поне за час.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар