Как да спрете да забравяте?

промоции

Много хора забравят неща и се опитват да ги запомнят, но в крайна сметка не се получава. 

С цел да помогнете на мозъка си да запаметява по-добре, трябва да намерите начин да го тренирате. Има няколко основни похвата, които трябва да изпълнявате редовно. Вижте ги!

–      Най-лесното нещо, за да не забравяте какво има да свършите, е да го запишете в бележник. Не на листче, а в бележник – това е много важно, защото листчетата се губят. И не чакайте да мине време, за да си запишете нещо важно, а го записвайте на момента, в който го чувате или се сещате за него. Например шефът ви диктува задачки за деня – хващайте веднага химикалката и записвайте в тефтера!

–      Повечето хора не помнят кое къде оставят у дома си и трябва да преровят навсякъде, за да намерят това, което им трябва. Затова – записвайте на едно място кои неща къде поставяте. Или направете списък на нещата в даден шкаф, който залепете от вътрешната страна на вратичката му. Можете да използвате тази практика за гардероба, бюрото, чекмеджетата, секцията и всички места в къщата. Повярвайте – работи идеално, веднага намирате това, което търсите.

–      Изработете си навик да запомните най-важните неща, които трябва да вземете със себе си, когато излизате от дома си. Това са:

  1. Ключ за дома, колата и офиса;
  2. Портмонето или портфейла;
  3. Парите и кредитната карта;
  4. Мобилните си телефони;
  5. Лична карта, шофьорска книжка и други важни документи.

Просто преди да излезете – повтаряйте на ум тези 5 неща. Ако за деня ви трябва и друго нещо – запишете си бележка в телефона, който да звъни и да ви подсети какво трябва да свършите.

Дерзайте и можете да измислите още неща, които да ви помогнат, но в никакъв случай не забравяйте важни дати, рождени дни на близки хора и събития.

 

Тези храни подобряват паметта!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар