Супер съвети за предпазване на детето от опасности

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

С порастването си всяко дете се изправя пред все повече различни рискове. Важно е да знаем как превантивно да избегнем по-голяма част от тях.

Между една и четири години детето се сблъсква с редица възможности за нараняване, причинени от засилено любопитство и шавливост. Статистиката сочи, че повечето инциденти с деца не са провокирани от

детенце

Супер съвети за родители

болести, а от произшествия. Направете така, че обстановката да е по-сигурна за децата ви.

Затваряйте добре кутиите.

Много важно е лекарствата, продуктите за хранене и за почистване, препаратите за домакинството и градината да бъдат затворени така, че да устоят на детските ръчички. Дръжте всичко опасно на височина, недостъпна за малчугана. Това са елементарни мерки за сигурност.

Избягвайте височините.

Не слагайте детските играчки по мебелите, което кара хлапето да се катери, за да ги достигне. Децата обичат да се качват, използвайки чекмеджета и етажерки, но нямат необходимата сила, за да се задържат и да не паднат.

Подрастващите трудно преценяват обстановката. Ето защо подредете стаята така, че книжки, играчки и всички забавления да са достъпни за подрастващите.

Водете ги за ръка.

Превозните средства са най-голямата опасност за малките деца, които често се изплъзват и попадат изведнъж пред колелата на колите.

Малчовците трудно се ориентират с каква бързина и на какво разстояние е автомобилът, затова ги дръжте здраво, когато пресичате улиците и сте близо до паркинги.

Пазете ги от електроуредите.

Блокирайте всички щепсели и разклонители, защото крият реална опасност. Прибирайте веднага електроуредите, които не ползвате, пише „Журнал“. Бъдете нащрек, когато ползвате газови печки, вентилатори и нагреватели. Нека детето бъде отдалечено от тях, за да не го изпуснете от очи и да стане непоправимото.

Обезопасете ги в колата.

Децата обичат да се возят в кола, но трябва да помислите за тяхната безопасност, а и поведението им често е доста рисково за водача. Хлапетата смятат за нормално да се катерят по седалките, обичат да са близо до шофьора, да клаксонират и да въртят волана. Това са недопустими неща.

– Подсигурете го

Задължително е детето да седи на столче и да не нервничи, когато е обездвижено. Нека знае, че там му е мястото. Нагласете колана така, че да не го пристяга при врата и на коремчето, но не бива и да е отпуснат, тъй като основната му цел е да го задържи при инцидент.

– Научете го да мълчи

Обяснете на детето защо шушукането, викането и постоянните въпроси разсейват водача на превозното средство.

– Блокирайте вратите

Задните врати трябва да са обезопасени. Не трябва по време на пътуването детето да може да отворя прозореца, да се навежда навън или да изкарва ръцете си. Понякога доста дребни неща стават причина за тежки инциденти.

– Научете го на основните правила за движение

Детето трябва да се приучва да познава светофара, да пресича на пешеходна пътека, да върви по тротоара.

Децата обичат да карат колело, да се пързалят на кънки, да се разхождат. Винаги трябва да са внимателни и да спазват правилата. Важно е да давате положителен пример, а не вашето поведение да е в разрез с уроците ви.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар