Косата ви има нужда от следните грижи през лятото

Ето как да се погрижим за здравето и красотата й в най-топлото време от годината

Вероятно ви се е случвало да се събудите с коса, разрошена във всички посоки и неподдаваща се на никакви ваши опити да бъде приведена в какъвто и да е вид и ред. А трябва да излезете навън, където ще срещате хора.

Дори да сте във ваканция и да я карате твърде лежерно, няма как да се появите в подобен вид или най-малкото ще се притеснявате от чуждата реакция. Как да си помогнете, за да бъде косата ви хем защитена от агресивните външни влияния, хем да изглежда добре? Всъщност не е трудно, пише „Здрaвeн жуpнaл“.

косата

Как да се грижим за косата си през лятото?

Най-честите проблеми

Безформена прическа, слепени кичури, бързо омазняваща се коса или обратното – твърде суха, чупливи върхове, странен жълт нюанс и още, и още… Проблемите през летните месеци не са един и два. А причините са много: както в силното слънце и вредните UV лъчи, които имат негативно въздействие не само върху кожата, но и върху косата, така и в солената вода на морето, хлорираната на басейните, вятъра край морския бряг и др.

Добрата новина е, че за повечето има решения. UV-лъчите например разрушават кератина, но косата може да бъде предпазена с продукти, които имат такава защита. Комбинацията от горещо време и топъл вятър пък дехидратира и това е една от причините през лятото да заменим обичайния си шампоан с овлажняващ, за да компенсира и възстанови щетите.

3 лесни начина да „поправите“ прическата

Когато сме във ваканция, най-малко ни се иска да се занимаваме със сложни прически, които изискват повече поддържане. Предлагаме ви 3 лесни начина, с които може да изглеждате добре и в същото време косата ви ще си отпочине от прекомерното третиране, което понася през останалото време (обработване с преса, сешоар, стилизиране, боядисване и т.н.).

Къдравата коса например може да навлажните леко, след което да използвате овлажняващ продукт за къдрици, който да запази извивките на кичурите, но в същото време да внесе и малко ред в прическата.

Късата коса ще стои по-добре, ако има малко повече обем. Това може да постигнете и с дребна хитрост – като използвате малко сух шампоан само в корените, който да я „отлепи“ от кожата.

Правата коса ще изглежда по-лъскава и тежка, ако използвате спрей, който буквално да я укроти и приглади.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар