Знаете ли, че мазната храна бързо състарява мозъка

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Отказът от храна, съдържаща наситени мастни киселини, т.е. мазнини от животин­ски произход, намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер. Знаем, че това е една от формите на придобитото слабоумие. Тези данни, полу­чени от американски учени, са публикувани в популярно медицинско списание.

В по-ранни изследвания се споменаваше влиянието на диетите върху интелектуалните възможности на човека. За патолозичното състаряване на мозъка помагат затлъстяването, захарният диабет 2 тип, сърдечносъдовите заболявания и високите показатели на холестерола в кръвта.

Авторите на тази разработка за първи път демонстрират негативното влияние на животинските мазнини за риска от развитие болестта на Алцхаймер.

Напомняме ви един отдавна известен на медицината факт: наситените мастни киселини състаряват кръвоносните съдове и са пряка причина за развитие на сърдечно-съдовите заболявания.

Както се оказа, увлечението по мазни колбаси може да се отрази и върху функциите на главния мозък, паметта и интелекта. От нас зависи да се предпазим.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар