Има подходящи препарати против обилното изпотяване, но те не действат на всички

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Страдащите се опитват да се борят с това неприятно нарушение с различни средства. Говорим за същите тези антиперспиранти, но със. специални хлоридни съставки. Те са много ефикасни и икономични. И се нанасят при доста строги правила: само вечер преди сън, на сухи чисти мишници, когато потните жлези не работят. Така активното вещество ще навлезе в порите без пречки. Преди това естествено трябва да си вземете душ, след което добре да подсушите мишниците.

Запомнете: тези антиперспиранти в никакъв слу­чай не се нанасят сутрин или веднага след душа, както и върху изпотените мишници. Това е задължително, защото контактът на съставките им с водата може да предизвика химично изгаряне.

Ако не ви подействат от първия път> нужно е да повторите процедурата 3-4 пъти. След това опре­делете сами през какъв интервал от време ще ги нанасяте. Обикновено е достатъчно 4-5 пъти на ден. Някои хора се въоръжават с търпение и ги използват дълго време – 3-4 години.

ВНИМАНИЕ!

За съжаление, лечебните възможности на тези средства не са достатъчни за всички пациенти. При 40 на сто от тях не помагат. Отначало средството действа, но след това потта надделява. И е възможно да се възпалят апокриновите потни жлези – това възпаление се нарича хидраденипи Ако това се случи, веднага прекратете използването на антиперспирантите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар