Задължителните имунизации трябва да станат препоръчителни!

промоции

Вместо да наказват родителите, които не желаят да вкарват в телата на децата си боклуците, наречени ваксини, нека се напънат бюрократите в здравеопазването и да измислят поощрения за тези, които ги ваксинират!

Уважаеми читатели, знаете ли, че в нашето мило отечество политиците са измислили административни наказания за децата, които не са имунизирани? Да, да, правилно прочетохте – НАКАЗВАТ ДЕЦАТА, които не са имунизирани! Ако нямат задължителните имунизации, поради отказ на родителите (причини има много за това), детето не се допуска в детска градина и не му се дават детски надбавки! Има много деца, които са освободени по медицински показания от имунизации – за тях това не се отнася. И защо наказват децата? Защото си мислят, че така ще принудят родителите да ги имунизират. Само че не са познали! Не само, че тази мярка не работи, но дори създава естествено противопоставяне на административните разпоредби – ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИМУНИЗАЦИИ!

Тази практика е много типична за посткомунистическите държави от ЕС, в която група попадаме и ние. В цивилизованите държави нормалните и умни управляващи измислят поощрения, а не наказания.

Ето сега, в този материал, ви даваме един безплатен съвет. Като искате да увеличите процента на ваксинираните деца, предложете финансови облаги. Например, на всяко дете, което има всички имунизации да се дават 50 лева детски надбавки. Или да се опрощава половината такса от детската градина на по-бедните и безработни родители. Също за тях можете да предложите безплатни ваучери за храна в училищни заведения за хранене. Все неща, които биха били от полза както за детето, така и за родителите му. А не някой болен мозък измислил да лишава децата от детска градина! Нали на детска градина ходят и много не имунизирани деца, които са освободени по медицински показания – това застрашава ли ваксинираните или точно обратното – според логиката на защитниците на ваксините – те работят! Децата не могат да бъдат заплаха за никой, независимо дали са имунизирани или не!

Няма да отваряме голямата тема, че ваксините са повече вредни, отколкото полезни! Дебело ще подчертаем, обаче, че е крайно време в България родителите да имат право на информиран избор дали да имунизират детето си или не!

Освен това, трябва да се въведе задължително изискване преди имунизация на детето да се иска съгласието на родителите. Абсолютно задължително е детето да се преглежда поне от двама лекари, които да се подпишат, че здравословното му състояние позволява да му бъде поставена ваксина! За да няма повече случаи на тежки последици след имунизации!

На всеки здравомислещ човек е ясно, че производството на ваксини е най-печелившия фармацевтичен бизнес, но лекарите у нас нямат ли малко, ама малко поне съвест!?

 

 

В България все още се прилага много опасен модел на ваксинопрофилактика!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар