Бързи и лесни варианти за вечеря

В натовареното ни ежедневие имаме нужда от бързи и лесни идеи за вечеря.

Вместо да купувате готова храна, заредете шкафа и хладилника с продукти, за да може бързо да реагирате, когато ситуацията го изисква. Използвайте тези идеи като отправни точки и ги развийте според нуждите на вашето семейство.

Тестени изделия

Спагетите са бърз и лесен начин за вечеря, като ги приготвяте без запръжки и мазнини. Задушете замразени зеленчуци и гарнирайте сварените и изцедени спагети, като добавите и сирене. За тези, които обичат месо – спагети с кюфтета е класическа комбинация, която може лесно и бързо да се направи.

Бързи пържоли

За тези пържоли се купува тънко нарязани котлети, които след това чукате, за да станат още по-тънки. Слагате ги в малко масло или зехтин, добавяте вода и захлупвате – след 20 минути са готови. През това време нарежете салатата, която не трябва да бъде от картофи. По същия начин можете да направите тънки флейки от пилешки гърди. Ключът тук е месото да е много тънко, за да стане бързо.

Гювечета

Извадете от хладилника сирене, кашкавал, домат, чушка (ако имате домашен паприкаш е идеално), шунка и яйца. В огнеупорни купи нарежете от всичко, като на дъното поставите голям резен сирене с дебелина 2 см, върху него нарежете кашкавала и шунката (или какъвто колбас имате), най отгоре – чушките и доматите. Ако обичате люто – поставете и люта чушка цяла, само резнете в края. Направете с лъжица вдлъбнатина, в която чукнете яйцето и поръсете с подправки – сол, черен пипер, магданоз. Слагате да се пече в напълно студена фурна и изваждате, когато яйцето е изпечено. В зависимост от фурната този аламинут става за 20-30 минути, като имате предвид, че само яйцето е сурово. След като са готови можете да ги обърнете в чинии – така изстиват по-бързо, но пък нямат хубав вид. Можете да поставите капак след като ги извадите, докато стане време да се сервират.

Да ви е сладко!

 

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар