12 красиви зимни истини

Чувстваш ли се като снежен човек със забоден червен нос? Нормално е – та това е най-студеният период от годината! Не е трудно да изглеждаш и да се чувстваш добре, стига само да знаеш какво да правиш, докато живакът е под нулата.

1. Околоочната зона се нуждае от много хидратация

Появата на бръчки „пачи крак“ е първият стряскащ индикатор, че кожата ти може да зрее по-бързо от самата теб. Прибави към това и ежедневното мръщене на студа, валежите и вятъра, и пейзажът става още по-релефен…

2. Недоспиването оставя автограф върху кожата

Ако беше таралеж, щеше тихомълком да прескочиш зимата в дълбока дрямка, но уви – не си и се налага да се справиш със сезонните неволи. Липсата на достатъчно слънчева светлина, стресът и натрупаната умора през деня забавят биологичните обновяващи функции на кожата ти през нощта, което естествено ускорява появата на първите признаци на стареене.

3. Токсините в клетките състаряват кожата

7 милярда е броят на молекулярните токсини, които ежедневно се натрупват във всички слоеве на кожата. Това ще рече, че освен добре познатите външни замърсители за по-бързото състаряване на кожата ти, сериозен принос имат и вътрешните вредни агенти – плод на ежедневния стрес, небалансирано хранене и нездравословен живот.

4. Фон дьо тенът е полезен

Ако имаш подозрения, че фон дьо тенът вреди на кожата ти, обърни внимание, че днес производителите разработват формули, обогатени с ценни съставки, които поддържат добрия външен вид и състояние на кожата.

5. Сапунът не изсушава кожата

Схващането, че сапуните дразнят кожата, отдавна е в пожълтелите архиви. Днес дори да имаш чувствителна кожа, можеш спокойно да измиеш лицето си със сапун, стига формулата му да е специално разработена за целта.

6. Ексфолирането подмладява кожата

Веднъж седмично (докато си под душа) отделяй 5 минути за цялостен пилинг на тялото. Това е съществен ритуал, който отстранява мъртвите клетки от повърхността на кожата, помага й да диша по-добре, подобрява кръвоснабдяването и стимулира нейната регенерация.

7. Ароматната вана гони стреса

Когато вечер се прибереш потисната, нервна или премръзнала, няма по-добър лек от топла отпускаща вана с минерални соли и масло от хвойна.

8. Диетите са враг на бюста

Най-грешният ход след висококалоричното зимно похапване е да предприемеш драстични диетични мерки. Освен че гърдите ти ще олекнат, небалансираното хранене ще причини загуба на еластичност и отпускане на кожата в тази област, която и бездруго е силно подвластна на гравитацията. Не спирай да полагаш грижи за деколтето дори в месеците, когато не е на показ, за да може по-дълго време да хваща и радва окото.

9. Ноктите се нуждаят от постоянна грижа

Не загърбвай поддръжката на педикюра си, дори ако единственият човек, който вижда пръстите на краката ти, да си самата ти, защото истината ще блесне, когато сложиш отворените обувки. Имай предвид, че ноктите на краката растат с около 0,25 мм седмично или иначе казано, цялостната подмяна на нокътната плочка отнема над половин година.

10. Дръж си езика зад зъбите

Знаеш, че паразитният навик да прехапваш или облизваш устни през зимата води до болезнени последици, но ето че отново си с напукани устни. Ще ги облекчи възстановяващ балсам за устни без изкуствени парфюми, които допълнително да дразнят кожата.

11. Студът е враг на ръцете

Ниските температури нарушават хидролипидния защитен слой на кожата и тя губи влага. Освен че действа омекотяващо, глицеринът има ценно хигроскопично свойство, чрез което привлича и задържа влагата трайно в кожата. Гледай съставките, когато избираш зимен крем за ръце и не забравяй ръкавиците!

12. Сухата кожа иска внимание

Освен полезна салата, с вкусната комбинация от зехтин и авокадо можеш да си спретнеш чудесен зимен маскарад. Веднъж седмично си забърквай дълбоко хидратираща маска, която действа еднаква добре и на кожата на лицето, и на косата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар