Как да се отървем от цъфналите краища

Имате цъфтежи на косата си? Чувствате ли се все едно 80-те са се промъкнали в стаята ви и са разпокъсали косата ви? Не се притеснявайте. Не сте сами. Милиони хора по цял ​​свят се занимават с разделените краища ежедневно. Можете да се отърве от тази грозна травма на косата чрез спазването на няколко прости съвета.

Първото нещо, което трябва да решите, когато става дума за премахване на цъфналите краища е избора между възстановителни действия или пълното им подстригване. Ако получаването на елегантна и модерна нова прическа не е на дневен ред, ще трябва да предприемете задълбочено лечение на цъфтежите, за да възкресите живота, който е останал в косата ви!

Когато става въпрос за лечение на този кошмар с косата си, много хора искат да знаят как да се отърват от цъфтежите на косата, без да се налага да поостригват косата. За да се извърши това чудо за косата, първо е хубаво да разберете какво причинява появата на цъфтежите на косата. Както подсказва нарицателното, цъфтежите представляват краища на косъма, които са станали толкова сухи, че те са разделят на върха. Какви са причините за това разделяне? Има много фактори, но всички те водят до съществуването на суха, чуплива коса. Няколко от най-честите причини са излагането на морска вода, химически бои за коса и неправилна грижа за косата като цяло. Ако трябва да боядисвате косата си, избягвайте използването на химически бои. Вече има много варианти на безамонячни бои, мусове и къни за коса, които всъщност укрепват и подобряват косата.

Най-добрия начин за решение на проблема обикновено е пълно отрязване на засегнатите части от косата. Този метод е директен и прост. Все пак, има начин за отстраняване на по-малко коса, чрез филиране например. Но все пак най-практичния начин да се отървете от цъфтежите на косата, ще бъде да предотвратите настъпването им на първо място. Избягвайте да използвате гъст гребен, ако имате къдрава коса, използвайте специално проектирани гребени за това. Когато миете косата си е важно да се измива от скалпа надолу. Търкането и втриването на косата помага за заплитането, което води до счупване. Балсамите са важни за възстановяването на сухата коса постигайки нормални нива на хидратация. Някои балсами обаче действат наистина зле на косата. Важно е да се използва този, който оставя усещане за гладка и копринена коса. Може да се наложи да си купите скъп шампоан и балсам за да се справите с проблема на косата ви. Друг вариант, който би помогнал е използването на сурово яйце върху косата преди къпане. Това ще й осигури протеини и в съчетание с използването на приличен, но по-евтин шампоан и балсам ще бъде достатъчен вариант. Косата ви ще ви благодаря!

Важно е да се избегне прекомерно изсушаване на косата. Силния сешоар и прекаляването с него може да причини изсъхване на косата и появата на цъфтежи. Ако тези съвети не вършат работа в помощ или контрол на цъфтежите на косата, може да пробвате с маслото от жожоба. Това масло работи добре за цъфтежите на косата и може да се намери в много магазини за красота и фризьорски салони.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар