Упражнения, с които да отслабнем бързо и лесно у дома

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Има няколко добри упражнения с които може да се свалят излишните килограми у дома, които могат да се извършват без използване на фитнес зала или фитнес оборудване.

В днешно време, голям брой хора осъзнават важността на здравето си и търсят начини да поддържат здравословно тегло. Трябва да сте наясно, че диетата и редовните упражнения  са от съществено значение, за да отслабването. Лесно е да се спазва здравословна диета у дома, ако планувате храненията си и пазаруват съобразно. Все пак има хора, които държат на фитнеса и редовно го посещават. Ако за вас е невъзможно да присъствате редовно във фитнес залата, можете да погледнете тези  упражнения, които могат да се извършват у дома.
Добри Упражнения за отслабване у дома
Сърдечно-съдовите упражнения са най-добрите за отслабване. Най-простата форма на упражнение, което може да се извършва у дома, е върху бягаща пътека. Тя определено си струва инвестицията и може да се използва от цялото семейство. Ежедневно ходене или тичане в продължение на 20-30 минути на пътечката за бягане може да помогне за бързото отслабнете. На второ място е плуването, което също е едно от най-ефективните упражнения. Въпреки това, много малко хора всъщност ще разгледат това упражнение като такова което да се направи у дома. Сега, ако търсите упражнения, без да използвате каквото и да е било оборудване, тогава преминете през следните добри упражнения за загуба на тегло у дома:

Лежащо упражнение
Това е един от най-лесните упражнения, което може да се извърши у дома. Започнете, като легнете на земята по гръб. Подпрете тялото си на лактите и дръжте краката си прави. Сега се опитайте да повдигнете бедрата бавно, без навеждане на краката или гърба. Можете дори да опитате да вдигнете едната ръка и оставите цялото тяло на друга ръка. Изпълнете 1-3 серии от 10-15 повторения на всяка серия.

Изкачване на стълби
Ако имате стълби в дома си , можете да ги използвате  за упражняване. Катеренето нагоре и слизането надолу по стълбите  8-10 пъти всеки ден е един от най-добрите варианти на упражнения за крака. От друга страна, можете да се инвестира в степер или подобен уред, имитиращ качване по стълби за да се извърши това упражнение у дома.

Коремни преси
Това са коремни упражнения, специално предназначени за да се отървете от коремните мазнини. Трябва да лежи неподвижно на земята по гръб. Поставете ръцете си в задната част на главата, с преплетени пръсти. Сега без навеждане или преместване на краката си, опитайте се да вдигнете горната част на тялото. Задръжте за 1-2 секунди и се възвърне в първоначалната позиция. Направете колкото се може повече повторения.

Коремни преси 2
Това е още едно упражнение, което е включено в топ 10 на най-ефективните упражнения, които могат да се правят у дома. На първо място, трябва да легнете неподвижно на земята. Поставете ръцете си на тила с преплетени пръсти. Повдигнете двата крака нагоре, без да ги огъвате в коленете. Сега се опитайте да повдигнете главата си и да докоснете едното от колене си. Задръжте позицията за няколко секунди и се върнете към първоначалната позиция. Изпълнете 1-3 серии от 10-15 повторения на всяка серия.

Танцова аеробика
Това е забавна дейност, която също може да бъде извършвана у дома и също е добро упражнение, за загуба на тегло. Можете да си купите DVD програма, която да следвате у дома. Танцовата аеробика е предназначена за цялото тяло и натоварва голяма част от мускулите, което я прави и толкова добър вариант. Намерете партньор или приятел, така ще бъде по-забавно!

Това са някои от най-добрите упражнения за загуба на тегло у дома за мъже и жени. Отделно от тези, можете да пробвате и с други упражнения като лицеви опори, клекове, пилатес и т.н. Можете да изпълнявате всяко от тези упражнения всеки ден или дори да превключвате между тях през ден. Сега, когато имате мисия за постигане, това от което имате нужда е мотивацията!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар