7 прости упражнения, които ще намалят телесните ви мазнини!

Излишните тлъстинки са много досаден източник на притеснение. Никой не ги харесва, но премахването им изисква известна упоритост.

Предлагаме ви тези прости упражнения, които трябва да правите по 20 минути три пъти в седмицата.

  1. От легнало положение свийте коленете и ги завъртете на дясно, като горната част на тялото отива на ляво. Така редувайте движенията, като краката се движат на противоположната страна на раменете, както е показано на снимката. Като начало направете упражнението 4 пъти. На следващата тренировка направете 5 и така увеличавайте с по 1, докато достигнете 10
  2. Легнете на пода и повдигнете нагоре краката си. Не е необходимо да са изпънати в коленете. (сн. 2) Опитайте се да повдигнете главата и раменете от пода. Започнете изпълнението на това упражнение по три пъти, докато стигнете до 10, като увеличавате всеки ден с по 1.
  3. Правете коремни преси – те са магически за намаляване на тлъстинките по корема. Легнете върху постлания под, свийте коленете, стъпвайки на земята. Поставете ръцете зад тила си и повдигнете раменете и главата, като вдишате дълбоко въздух и се отпуснете издишвайки въздуха. Това упражнение за начало трябва да направите 3 пъти и като увеличавате на всяка серия с по 1 да достигнете 10.
  4. Легнете на пода по корем и след това се повдигнете на колене и лакти. Сега опитайте да повдигнете и коленете нагоре, като се задържите само на пръстите на краката си и на лактите. Дръжте врата си на нивото на гръбначния стълб. Тази поза се нарича дъска. Останете така 30 секунди и отпуснете коленете.
  5. Застанете изправени с повдигнати напред двете ръце на нивото на раменете. Сега отскочете с десния крак напред (както е показано на снимката) и приклекнете, като насочите двете ръце надясно. Гръбначният стълб трябва да е изправен и да извивате само тялото, а не краката. След това направете същото с другия крак. Първоначално направете упражнението 2 пъти с единия крак и 2 пъти с другия. Увеличавайте бройката с по 1, докато достигнете до 8 + 8 пъти за всеки крак.
  6. Легнете на пода, сложете ръцете на тила, повдигнете краката и започнете да ги движите все едно карате колело, като приближавате коленете възможно най-близо до гърдите си.
  7. Застанете изправени и се пригответе за упражнение, както е показано на снимката. Изнесете единия крак встрани и наведете тялото си към него, докато почувствате напрежение в талията. Повторете същото на другата страна.  Започнете с по 2 упражнения на всяка страна и увеличавайте, докато стигнете до 6 + 6.

Можете да започнете с 3 или 4 упражнения по ваш избор. Като тренирате няколко пъти с тях – включете и други. И така, докато направите една хубава серия, която да изпълнявате 20 минути. Ако имате повече спортен хъс, правете гимнастика всеки ден. Но не прекалявайте, защото всичко прекалено става вредно.

 

Лесни упражнения срещу болки в гърба…в леглото

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар