5 начина да си подобрите настроението сутрин

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Начинът, по който сутринта ви обикновено започва оставя своя отпечатък върху целия ви ден. Ето защо е много важно да започнете деня си с положителни емоции. Но понякога просто ставаме с грешната част от тялото нагоре и всичко ни дразни и нещата просто не вървят. Тогава просто няма какво друго да направите освен да опитате нашите съвети за по-добро настроение сутрин.

1. Вдишайте чист въздух
Независимо дали става дума за упражняване или джогинг, ако е на открито може да направи чудеса! Насладете се на 5 минути чист въздух сутринта и веднага ще забележите колко бързо ще ви се повиши настроението. В това число влиза и градинарството. Изследователите са открили, че само няколко минути на зелени упражнения сутрин подобряват настроението за останалата част от деня.

2. Пийте горещ шоколад или чаша кафе
Това е публична тайна, че какаото и кафето на зърна са много полезни, що се отнася до нашето душевно състояние. А чаша горещ шоколад или хубаво кафе сутрин може да ви зареди с положителни емоции за целия ден. Освен това, едно от последните изследвания показва, че кафето на зърна или по-точно антиоксидантите съдържащи се в кафето на зърна могат да забавят процеса на стареене. Още една причина за да развеселим!

3. Мислете позитивно и се усмихвайте
Опитвайте се да намерите позитивност във всичко, което правите дори в незначителни неща и се усмихвайте :)))) Добрата и искрена усмихва ще зарази хората около вас с добро настроение и това задължително ще ви се върне.

4. Рано пиле рано пее
За да имате весело настроение трябва да ставате рано. А за да ставате по-рано трябва да сте последователни в редовното получаване на пълноценен сън. Последните проучване показват, че хора, които следват това правило имат повече енергия през целия ден да получите повече положителни емоции и като цяло се чувстват по-добре и по-щастливи.

5. Приготвяйте си здравословна закуска
Започнете да си приготвяйте здравословна закуска. Процесът може да се окаже много увлекателен, особено ако си намерите нови интересни рецепти за закуска, освен това със сигурност ще развеселите вашите близки. Друго което можете да направите е да накарате вашия партньор да участва в процеса на творческо готвене на закуска, което не само ще повиши настроението ви, но и ще повлияе положително на връзката ви.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар