Здравето на жените: Всичко, което вие не знаете за вашите Ladyparts … но трябва!

Ти лайф за Лекува

Защо с няколко кликвания на мишката намираме интимни подробности за кой ли не, но не и правилните отговори на въпроси относно нашите собствени? Спрете да търсите, ние имаме фактите, от които всяка жена има нужда.

В днешната високоскоростна информация жените би трябвало да са по-добре информирани относно тяхното сексуално здраве, но е шокиращо колко малко са информирани младите жени.  Днешните младите жени не знаят повече за тяхното сексуално здраве от предишните поколения. Проблемът е, че свободния достъп до необятната информация в интернет премахва необходимостта от основните знания за собственото им тяло.
Така че нека да запълним тази празнота и отговорим на най-често задаваните въпроси.

Първо най-важното: Как да разбера дали съм имала оргазъм?
Вярвате или не, това е въпрос номер едно, който се задава! Как е възможно това? Оргазмът е нещо, което младите жени рядко дискутират, дори и със своите приятелки, защото се тревожат, че техните въпроси ще означават че са зле в секса.  Има момичета, които никога не са имали оргазъм и които искат да знаят какво не е наред с тях, защото техните приятелки казват, че получават оргазми през цялото време. Но много пъти, те просто се лъжат една друга. Така че тук е голяма истината: оргазма отнеме време и практика, за да се разбере (хей, има и по-лоша домашна работа за вършене). И не, не е задължително да ви прати в друго измерение на блясък и дъги, когато го получите. Но все пак има разлика между просто удоволствието да бъдете интимна с някого и удоволствието при оргазъм. Когато получите оргазъм най-вероятно ще разберете сами.

Защо не мога да имам оргазъм само от полов акт? Има ли нещо, което не е наред с мен?
Само около 30% от жените могат да имат оргазъм само чрез полов акт – и повечето от тези са се научили как да се позиционират, така че клитора има да бъде стимулиран от пениса. Част от причините са проста анатомия. Колкото по-близо е клитора до вагината (всека от нас е различна в това отношение), толкова по-лесно може да бъде достигането до оргазъм чрез обикновения стар секс. Така че не се чувствате сякаш сте повредени по някакъв начин, ако имате нужда от допълнителна помощ – играчки, да речем, или допълнително докосване. Напълно нормално.

Дали е по-добре да спим голи, за да се проветрят нещата там долу?
Това не е лоша идея, особено ако сте склонни към сърбеж или раздразнение. Спането без бельо осигурява кислород на тъканите и позволява на потта и влагата да се изпарят вместо да залепват наоколо и да дразнят кожата. Може също дори да излезете без бельо през деня. Но само в дълги поли или панталони, моля!

Колко голяма е вагината всъщност? Чувала съм истории за жени, които си „губят“ неща там.
Много жени имат впечатлението, че вагината отива безкрайно в тялото и ако сложите тампон прекалено дълбоко той ще сръчка белия дроб. Вярно е, че влагалището има доста чудотворна способност да се разширява с около 200 процента в ширина само за настаняване, да речем на влизащ пениса или изходящо бебе. Но в ежедневието средната вагината е само 3-4 см дълга. Наистина, нищо не може да се изгуби там – поне нищо, което с  чиста пръст, няма да може да се извади.

Колко точно бяло течение (и какъв цвят и консистенция) всъщност е нормално?
Жените са обсебени с тяхното течение. Те си мислят, че то винаги е признак на инфекция, когато наистина, то показва, че самопочистващото действие на вагината си работи така, както трябва. Течението трябва да бъде прозрачно или много светло-жълто и не трябва да е лепкаво или да има лоша миризма. Ако е така, вижте вашия гинеколог. И не забравяйте, независимо дали течението ви е нормална или не, вие никога не трябва да пестите бикините си с носене на превръзки. Жените често допускат грешката да носят превръзка когато имат по силно течение, но това всъщност само задържа влагата. Тогава тялото усеща, че нещо не е нормално и изпраща по-голямо количество опитвайки се да изчисти проблема. Носете памучно бельо сменяйте го колкото е необходимо и оставете тялото ви да се погрижи за останалото.

Още един въпрос за бялото течение. Понякога  е много силно,а след това изчезва напълно. Нормално ли е?
Да и това е заради промените в менструалния ви цикъл. Когато овулирате, то е прозрачно, хлъзгаво и в по-големи количества. След като се освободи яйцеклетка, течението става по гъсто. Всички това само за да улавя и захваща сперматозоидите, което тялото ви естествено иска да направи.

Кай е най-добрият начин да се поддържат чисти моите lady parts?
Много от нас си мислят, че това е тъмно и мръсно място. Реалността е обаче е друга, не само че е чисто, но също така и се поддържа по този начин без никакви специални душове, сапуни, спрейове, дезодоранти или други такива. Най-доброто нещо, което можете да направите е да се изкъпете с топла вода и подсушите с кърпа. Това е! Всички тези други неща са потенциално вредни и могат да убият „добрите“ бактерии, които се борят с инфекции. Не мога да ви кажа колко много жени имат вагинален сърбеж, бактериална вагиноза, гъбична инфекция или оплаквания от болка по време на секс, заради тези продукти. Вие сте напълно здрави освен ако не промени миризмата си.

Може ли мастурбирането да помогне или да попречи на сексуалния ми живот? А използването на вибратори?
В повечето случаи, малко любов към себе си е нещо добро. То може да ви научи какво ви харесва и как да стигнете до оргазъм сама. Едно проучване свързано с мастурбацията –по-конкретно с вибратор, които 53% от жените в проучването съобщават, че са употребявали за по-добър секс. Жените, които използват вибратор имат голямо желание, по-интензивна възбуда и по-висока способност за оргазъм по време на секс с партньора им. Но има и недостатъци: Използването на вибратор има потенциала да повишат праг на оргазъм, който става труден за достигане от партньора ви, защото неможе да ви стимулира по същия начин.

Презервативите предпазват ли от всички болести, предавани по полов път?
Не. Презервативите ще ви помогнат да се защитите от контакт с пениса му (не напълно, но в по-голяма част). Въпреки това, много други части на тялото се докосват по време на секс и всякакъв вид интимен контакт може да ви изложи на риск от ЧПВ, херпес и други болести, предавани по полов път. Презервативите значително намалят риска, но ​​не го премахват напълно.

Вътрешните ми срамните устни стоят по-ниско от външните. Дали това е странно?
Не и не. Срамните устни са с различни дължини, размери и цветове и всички те са напълно нормални. Това е един огромен тайнствен страх и порното само го подхранва. Жените виждат корогирани, гримирани, дори хирургически променени дамски части на порно звезди и се чудят защо техните не изглежда по този начин.

За протокола: Ако се върнем назад през 1902 г., любознателната душа на име д-р Робърт Дикинсън действително събирал данни за дължината на вътрешните срамни устни. Той установил, че 88% от жените имат устни с дължина по малка от 2 см или по-малко, но някои достигат до близо 6 см. Но не си правете труда да използвате линийка за себе си, нека оставим тази тревога за размерите на момчетата!

Получавам врастнали косъмчета след бръснене или кола маска. Какво не правя както трябва?
За предотвратяване и лечение на врастнали косми, се препоръчва редовно и нежно ексфолиране (пре-ексфолирането може да влоши нещата). Един от начините: Използвайте препарат за почистване, съдържащи гликолова или салицилова киселина всеки ден (изплакнете добре). Когато се бръснете, използвайте нова самобръсначка и следвайте посоката противоположна на начина, по който растат космите. След това нанесете гел от алое вера за успокояване на кожата. Колата маска може да създава по-малко врастнали, но отидете на професионалист! Когато си правите самостоятелно кола маска, може да си докарате дори повече врастнали косми от бръсненето, тъй като самозалепващите се ленти, които не са приложени и изтеглени по правилния начин са сигурен начин за предизвикване на врастнали косми.

Открих подутина там долу. Как мога да знам дали това е някоя болест или врастнали косми?
Първо докторите настояват, че ако откриете нещо там, което ви притеснява, не чакайте. Обадете се на вашия гинеколог. (И не, той няма да се ядоса, ако се окаже резултат бързо бръснене). Подутините могат да бъдат в следствие на едно от следните три неща: брадавици, херпес или врастнали косми. При първите две задължително трябва да видите вашия лекар. Ако подутината има телесен цвят и е малко отпусната, това вероятно е брадавица. Ако изглежда като мехур с прозрачен връх и червена основа, вероятно е херпес. И ако е твърдо с телесен или червен цвят най-вероятно  е врастнал косъм. Местоположението също може да подскаже какво е.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар