Познавате ли ШУГАРИНГА (Sugaring)?

Това е козметична процедура за епилация, която идва при нас от древни времена.

Най-различни версии има за това кой я е изобретил. Едни твърдят, че това е Клеопатра, други я приписват на древната красавица Нефертити. Тя е правила смес от восък, мед и сокове от билки. При тази епилация практически не може да се инфектира кожата и остава гладка поне 3 седмици. Името произлиза от английската дума захар – sugar.

Шугаринг епилацията е много подобна на кола маска, тъй като премахва косъма от корена, когато се прави правилно. Освен това обезкосмяването не е толкова болезнено, както с восък. Тази процедура се предлага в много салони и СПА-центрове от професионалисти, но вие съвсем лесно можете да си я направите у дома. Процедурата е подходяща и за мъже. Ето как:

В тенджера пригответе смес от 10 с.л. захар, сок от половин лимон и 1 с.л. вода и сложете да се загрява на много слаба температура. Сместа е готова, когато стане тъмно жълта и започне да прави мехурчета. Отстранете от огъня и изчакайте да изстине и да се сгъсти, така че да направите около 4-5 топчета, колкото орехи, които ще разстилате по кожата, която обезкосмявате.

Преди да започнете епилацията, почистете кожата и сложете малко бебешка пудра, за да може шугарингът да захваща само космите. Най-подходящата дължина на косъма за тази процедура е от 3 до 8 мм. Топчето се разстила на определен участък, след което се дърпа рязко по посока на растежа на косъма. Едно топче може да се ползва неколкократно. Тази пропорция ще ви стигне за пълна епилация на краката и ръцете, след което можете да я приберете в хладилника. Преди да я ползвате следващия път, загрейте на водна баня.

Накрая измийте добре епилираните места с хладка вода и намажете с подхранващ лосион.

 

5-те задължителни правила на интимното обезкосмяване

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар