Захарта засилва бръчките!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Яденето на твърде много захар може да доведе до повече бръчки по кожата ви.

Захарта е най-лошото нещо за вашата кожа и съвременните изследвания свидетелстват за този факт. Всяка поничка, бонбон и сладка газирана напитка се проявяват върху лицето ви! Честата консумация на рафинирани въглехидрати, които са навсякъде в сладкарската хранителна промишленост, подпомага мазнините да се натрупват в корема. Особено ако сте над 40 г, когато се погледнете в огледалото ще установите, че фините линии са се задълбочили. Сладките храни и алкохолът ще направят кожата над и под очите ви подута. Подпухналостта се увеличава с годините и когато системно не пиете достатъчно вода.

Променете навиците си за хранене, за да имате по-красива кожа! Ето как:

–      Увеличете приема на чистите протеини – нетлъсто пилешко и друго месо, яйчени белтъци и риба;

–      Яжте повече ядки, тъмнозелени зеленчуци, маслини;

–      Внесете повече антиоксиданти в храната си – орехи, червени чушки и боровинки;

–      Никой не знае точното количество на захар, което ще доведе до бръчки – затова употребявайте алтернативните подсладители;

–      Избягвайте стреса (по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но е необходимо!), защото той може да доведе до повишени нива на кортизола.

–      За да заситите „глада” си за нещо сладко – хапнете диня. Освен, че е заредена с фибри и калий, динята има много витамини С, А и В6. Изследователи от Университета във Флорида са установили, че динята съдържа две аминокиселини – L-цитрулин и L-аргинин, които имат мощни защитни ефекти за сърцето и поддържат нормално кръвно налягане.

Много храни съдържат добавена захар и ако искате да ги избегне, то е препоръчително да прочетете информацията на етикета. Това може да не е толкова просто, колкото звучи, защото много често се използва друго име за означаване на захарта, като съставка. Сред тези думи са: декстроза, лактоза, фруктоза, царевичен подсладител, концентрат от плодов сок, меласа, малтоза и захароза.

 

Да го даваме по-бавно…

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар