Жените пълнеят в офиса!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Проблемът е там, че храната не е много, а всъщност липсата на движение е в основата на натрупаните килограми.

Оказва се, че жените, които често се задържат на работното си място до късно, наддават на тегло по-бързо от тези, които вечер предпочитат да почиват.  А всичко се свежда и до това, че работещите жените не водят много здравословен живот. Просто не им достига времето, за да приготвят полезна храна, да отидат на фитнес или да направят дълга разходка в парка. Те се занимават със седене пред компютъра и решаване на фирмените задачи. В резултат: хапват набързо, пушат и пият кафе пак на работното място. Затова ние казваме: Жени! Помнете: много работа – малко здраве!

Диетите няма как да помогнат в този случай. Проблемът е там, че храната не е много, а всъщност липсата на движение е в основата на натрупаните килограми. Хората, които се движат достатъчно, нямат проблем с  наднорменото тегло. Дори да увеличат храната, това няма да се отрази на килограмите им. Физическата работа подобрява обмяната на веществата. Но тези, които не са активни и се хранят обилно, бързо пълнеят. Организмът трябва да изразходва повече енергия, за да подобри метаболизма, а не да я трупа като мазнини. Хората, живеещи и работещи в града се движат по-малко и поради това трябва да консумират по-малко калории. А човек, който работи в градината или ходи на лов и риболов, може да консумира повече калории, тъй като с движението си ще ги изразходи.

Човекът е част от природата и нашият физически и духовен живот е неделимо свързан със заобикалящата ни среда. Ако тази среда е красива и здрава и ние ще сме такива. Грижата за здравето включва преди всичко да обърнете внимание на начина си на живот. Трябва да имате време за достатъчно сън, за достатъчно физическа натовареност и за свободно време. Разпределете деня си така, че да  постигнете хармония с околната среда и да имате условия за правилно протичане на възстановителните процеси в организма си – сън, хранене, работа, почивка.

 

 

Не прескачайте закуската!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар