Прерисувайте очите си!

промоции
Няколко корекции на очертанията им с помощта на молив и очна линия ще позволят погледът ви да заблести загадъчно. Ето нашите съвети според особеностите на очите ви.

 

ВЪВ ФОРМА НА БАДЕМ

Подчертайте!

Поставете показа­леца във външната част на окото, за да задържите клепача неподвижен. С молив за очи изтег­лете черта по цялата дължина на горната част на клепача, в основата на миглите. Започнете от външна­та част и завършете 2 мм преди вътреш­ния ъгъл. Повторете и в долната част на клепача, а най-накрая – върху самата грани­ца. Използвайте молив в сиво-зелен, виолетов или оранжев цвят.

Подходящият: тюркоазено- сив молив с мазна текстура. Тя позволява по-лесно и трайно нанасяне.

КРЪГЛИ

Удължете!

С помощта на добре подострен молив изтеглете дълга черта по цялата дължина на горния клепач. В нача­лото тя трябва да е по-тънка и постепенно да се удебели. В долна­та част на окото, в основата на миглите изрисувайте още една линия, като започнете от вътрешния му край. Повторете върху гра­ницата, като този път започнете от средата.

Двете линии, изтеглени върху долния клепач, трябва да се свържат и образуват форма на бадем. Не използвайте за целта черен молив – той утежнява и затваря клепача.

Подходящият: ултрафин молив или очна линия, които улесняват нанасянето.

МАЛКИ

Увеличете!

Направете магнетичен пог­леда си, като положите във вътрешната част на клепача . сенки за очи в по-светъл цвят. Избягвайте белите, тъй като са прекалено контрастни, зало­жете на бежовите, златисти­те или розовите. Внимавайте да не оцветите и основата на миглите, за да не „затворите“ погледа си. Подчертайте цяла­та дължина на клепача с молив в по-тъмен цвят. Изтеглете с няколко милиметра линията във външния край. Подходящият: очна линия или молив с четка за прециз­но нанасяне.

ПАДАЩ КЛЕПАЧ

Повдигнете!

Изтеглете черта по целия го­рен клепач и леко я повдигнете в края. Изрисувайте по-плът- на по дължината на долния. Свържете двете във външния край окото. Завършващата форма трябва да представля­ва триъгълник, заострен леко нагоре. Предпочетете молив или сенки за клепачи с неутрален цвят (тъмно- лилав, сив или кафяв). Те не абсорбират светлината, която подчертава падащия клепач, и ви позволяват да за­маскирате успешно формата на очите си.

Подходящият: молив или сенки за очи.

 

 

 Кожата около очите старее два пъти по-бързо

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар