Тлъстините: как да ги стопим?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Те ни тровят живота, съсипват и лицето, и фигурата ни. С тях обаче можем (и трябва!) да се борим, за да изглеждаме и се чувстваме добре.

 

В женската фигура има шест проблемни зони, където тлъстините се отлагат в неподлежащо на контрол количество. Утешава ни само фактът, че в природата целият този комплект от физически несъвършенства обикновено не се среща на едно място. Някои от нас например страдат от гънките по гърба, други нямат покой заради разплутия овал на лицето и двойната си брадичка, трети се притесняват от своите, меко казано, пищни ръце и рамене, четвърти не си намират място, понеже коремът им изпъква, пети се тревожат от прословутите бричове, шести мечтаят да се избавят от твърде обемните задни части. Време е да разберем как трябва да се борим със заобленостите си в зависимост от конкретния случай.

Първо проверете себе

  1. Обилколата на талията ви над­хвърля 80 см (за жените) й 94 см (за мъжете)? Значи попадате в зо­ната на риска и е време за вталяване. Зощото всеки сантиметър, с който талията ви превишава гръдната обиколка, отнема цяла година от вашия живот.
  2. Изправете се и измерете обема на гърдите, бедрата и талията си на височината на пъпа, после разделете първия и втория показател на третия. Ако двата резултата не превишават коефициента на ендо­кринното равновесие: 0,8 – 0,85 (за жените) и 0,7 – 0,9 (за мъжеге), всичко при вас е наред от гледна точка на естетиката и медицината. Хората, които не се вписват в рамките на цитираните показатели, излагат на съвсем реална опасност сърцето, кръвоносните съдове и въглехидрат­ния си обмен.
  3. Учените от Кеймбриджкия университет твърдят: съотношението между талията и бедрата в границите между 0,67 и 0,85 гарантира на жените вниманието на противоположния пол. Но това нe е всичко. Вече е доказано, че евите с идеален коефициент „талия-бедра“ притежават два пъти по-крепко здраве, по-лесно забременяват, износват безпроблемно и раждат здрави деца.

Тест: Що зa плод сте виe?

Колкото и да не ви се вярва, лекарите могат да предскажат болестите, към които сте разположена, само като видят тлъстините по корема и бедрата ви.

ЯБЪЛКА (заоблен корем). Това не е най-добрият вариант – над вас е над­виснала опасност от развитие на захарен диабет, хипертония, стенокардия и жлъчнокаменна болест, а рискът да станете жертва на рака на гърдата се увелича­ва цели шест пъти! За щастие не всичко е изгубено. Ако успеете да стопите локални­те отлагания с фитнес, диета и антицелулитни кремове, вие ще ликвидирате и запла­хата за здравето си.

КРУША 1 (коремът ви се разширява в долната си част). В този случай трябва да се опасявате от гастрит, язвена болест на стомаха и дванайсетопръс тника, хепатит и други проблеми с черния дроб.

КРУША 2 (коремът ви се разширява в горната си част). Обречена сте на склонност към хипертония, сърдечна аритмия и заболявания на бъбреците.

КРУШОВИДНА фИГУРА (при вас мастните натрупвания са пре­димно на бедрата). Макар да става въпрос за най-женственото телосложе­ние, то също може да ви създаде неприятности: с течение на времето доста чес­то се стига до хормонални нарушения, варикозно разширяване на вените, различни болести на ставите.

 

 

7 храни, които разграждат мазнините в тялото

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар