Разтоварваш ден с ориз – четири дни в месеца, минус 4 килограма

Разтоварващият ден с ориз е много полезен за организма, лесно се понася и позволява да се свали до 1 кг само за 1 ден!

Каква е тайната на бързото отслабване? Много просто: оризът е природен антиоксидант, извежда излишната вода и токсините от организма, бори се с отоците.

Рецептата е проста: през целия ден ядете само ориз (около 150 г) и пиете вода (негазирана) в неограничени количества. Идеален е кафявият ориз, но ако не разполагате с такъв, можете да използвате и обикновен. Добре е обаче да не е бланширан – в него са запазени повече витамини.

Вечерта преди разтоварващия ден накиснете около 150 г ориз в студена вода. През това време в зърната се образува специална слуз, благодарение на която впоследствие оризът поема в себе си токсините и ги извежда от организма.

На сутринта измийте ориза и го сварете на бавен огън (пропорцията на ориза и водата е 1:2), естествено без никаква сол, захар и подправки. Можете да добавите малко зеленила за вкус и аромат. При желание залейте с лимонов сок. Ако ви е трудно да го ядете „на сухо“, добавете малко сурови зеленчуци, но не повече от 100 г.

През деня можете да съхранявате ориза в хладилника, а преди употреба го загрейте на водна баня. Не се препоръчва да се използва микровълнова печка. Добре е да не пиете веднага след това вода, а да изчакате около 1 час.

Ако провеждате такъв разтоварващ ден поне веднъж седмично, ще можете не само да отслабнете, но и да прочистите организма си от токсините, научаваме от вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар