Спешна помощ за косата, която пада

Ти лайф за Лекува

На всеки му пада косата, важно е колко


Ако на четката след всяко ресане се събира цяло валмо косми или по възглавницата ви сутрин има десетки, това е сигнал за проблем.

Важно е да разберете каква е причината. Тя може да е съвсем банална, но понякога източникът е сериозен и изисква лечение. Най-често косопадът е предизвикан от отслабен имунитет, хормонален дисбаланс при бременност, в пубертета или по време на климакса. Стресът също може да предизвика прекомерно падане на косата, както и авитаминозата, приемът на медикаменти, преходът от сезон в сезон или неправилните грижи за скалпа.

Често косопадът може да се спре само с промяна на режима на хранене – като включите в менюто продукти, които ви осигуряват най-важните компоненти. Недостигът на витамин А се изразява точно в падане на косата. Може да си го набавите с риба, кисело мляко, черен дроб, яйца, плодове и зеленчуци с червен и оранжев цвят. Липсата на витамин В5 води до усилено падане на косата. В най-големи количества се съдържа в овесените продукти, в краставиците, морковите, зелето, в яйчения жълтък, гъбите и ядките. Фоликулите на косъма се разрушават при недостиг на витамин С. Ще решите проблема с чушки, моркови, зеле, цитруси, чесън, лук, диня.

Ако причината не е свързана със здравето, може да си помогнете и сами. Започнете с правилни грижи. Не мийте косата си всеки ден. Косъмът е покрит с липиден слой, който го защитава от агресивните външни въздействия. Той лесно се нарушава от неподходящ шампоан. Специалистите препоръчват косата да се мие само след като се е замърсила – сухата веднъж в седмицата, а мазната през три дни. Използвайте органични миещи средства. При изразен косопад е добре те да съдържат екстракти от лайка, коприва, невен или репей.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар