Терапия с лед срещу акне

Десет минути на ден и малко лед, който може да се намери във всеки фризер, ще помогне за подобряване на външния вид

лед

Появата на акне и възпаление се влияе както от външни, така и от вътрешни фактори. Например храненето, количеството сън, качеството на грижите, както и метеорологичните условия и чистотата на спалното бельо. Има много начини и средства за справяне с недостатъците. Наред с тях има и по-елементарни, но и ефективни методи, които могат да подобрят ситуацията. И една от тях е ледената терапия.

Терапията с лед е един от добрите начини да се справите с изненадващо появила се пъпка или пък с акне. Причината да действа е проста – ледът подобрява кръвообращението в кожата и така лекува възпаленията по-бързо.

Терапия с лед се нарича използването на ниски температури за успокояване на раздразнената кожа. Дерматолозите смятат, че тази процедура помага за стесняване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението, което води до възпаление много по-бързо.

Има обаче няколко правила. Кубчетата лед не трябва да се прилагат направо върху лицето, тъй като много ниските температури, както и много високите могат да увредят кожата. За да се предпазите от неприятни последствия, трябва да увиете леда в кърпа или салфетка и едва тогава да масажирате лицето с него.

Как се прави терапия с лед при акне?

Измийте лицето си, увийте кубче лед в чиста кърпа и внимателно притиснете към пъпката за 3 до 5 минути.

При акне трябва да сте упорити и да правите процедура всяка вечер преди лягане. Вземете бърз душ, измийте си грижливо лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и масажирайте първо врата, после и лицето за около 3 минути. За няколко дни ще забележите резултатите: кожата ви ще стане по-чиста и по-свежа.

Терапията свива отворените пори, изглажда кожата и предотвратява бръчките. Допълнителен плюс е, че помага да спите по-добре. Затова може да я правите и когато не се оплаквате от акне.

Сутрин също е полезно с кубче лед да обтривате лицето около 1 минута, преди да нанесете грим

Кубче лед ще е ефективно и за да се справите с подпухналите очи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и внимателно, без да натискате, масажирайте в продължение на 2 минути с бавни кръгообразни движения.

При всички тези случаи ще удвоите ползите, като направите ледените кубчета със сок от краставица или зелен чай. Срещу акнето се смята за ефективен и чесънът, но той мирише.

Важно е да запомните, че терапията с лед може да има само спомагателен ефект. Ако акнето е причинено от висок прием на захар или некачествени продукти за грижа за кожата, тогава масажът с лед сутрин едва ли ще помогне да се справите с него. По-добре е да се подходи към лечението изчерпателно и да се придържате към здравословен начин на живот.

Източник: hotbeautyspot.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар