Космос – нежно и много красиво цвете! Ето как се отглежда!

Отглеждането на космос внася особена красота в градината, особено ако растенията са в големи групи или са използвани за оформянето на цветен бордюр.

Космос

Космос

Цветовете са нежни и поклащайки се на дългите тънки стъбла, придават особена лекота и крехка елегантност на градината.

Космос различни цветове

Космос различни цветове

Тези красиви цветя произхождат от Мексико и макар в началото да не са били много популярни в Европа, днес те се срещат в почти всеки двор.

Космос е нежно и красиво цвете

Космос е нежно и красиво цвете

Освен да оживяват двора с ярките си багри, космосите са идеални и за аранжировката на букети като внасят свеж пасторален елемент. Макар багрите да не са особено разнооб­разни, космосите ще изпълват градината с изобилие от цветове през цялото лято.

Космос

Космос

Освен че са много красиви, космосите се отглеждат и изключително лесно. Тези цветя обичат слънчевите лъчи, а цъфтежът им е толкова по-обилен, колкото е по-бедна почвата. Растенията се нуждаят от малко вода и внимание, поради което са идеални за вилните градини, които се посещават по-рядко. Засейте семената след като опасността от измръзване е преминала. Отстранявайте редовно увяхналите цветове, а през есента изкоренете растенията след първата слана.

Космос преливаща окраска

Космос преливаща окраска

Космосите се самозасяват, така че няма нужда да събирате семената и да ги засявате на следващата година. Една изключителна черта на космосите е, че привличат полезни насекоми, поради което присъствието им в двора има положителен практичен ефект, особено ако се занимавате с органично градинарство.

КРЕМ С ЕЛЕНСКА МАЗ – 100мл Традиционна рецепта за предпазване и грижа за възпалена и чувствителна кожа!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар