Как да възпитате лесно малкото кученце

Не чакайте ga порасне, за да го научите как да се държи – по-лесно е от самото раждане да му създадете добри навици, отколкото после да се опитвате да го отучите от лошите, съветват ветеринари и треньори на домашни любимци.

Кученце

Кученце

Ето някои възпитателни подходи.

Ако позволявате на палето да ви гризе обувките и да пие вода от тоалетната чиния, то ще приема това за нормално и когато порасне. Спрете тези забежки още в началото.

На шест месеца кученцето вече трябва да знае да пие вода от купичката си и да гризе само подходящите за целта играчки, които сте му купили от зоомагазина.


Всяко пале обича да разкъсва дамаските на мебелите, но трябва да го отучите навреме. Затова покрийте дивана и креслата с фолио или стара постелка със залепени отгоре ленти от двустранен скоч.

Тези материи няма да се понравят на лапите на кученцето и то скоро ще загуби интерес към мебелите. Предложете му наблизо до спасените меки мебели специалните играчки за дъвчене, раздърпване, разкъсване и т.н. Можете и сами да направите подобни уреди за острите зъбки на кученцето.

Вече излизате на разходка и трябва да го научите да върви редом с вас. За целта са необходими стимули: когато хукне навие спрете, и когато кученцето се обърне да ви види къде сте, му предложете лакомство, като го оставите до краката си. Скоро то ще разбере, че трябва да върви до вас, за да продължите да правите това, което му харесва.

Когато палето лае, тича из къщата и събаря покривката от кухненската маса, да речем, то не иска да прави бели, а да привлече вниманието ви. Просто оставете за малко това, с което се занимавате, и си поиграйте с домашния любимец.

Знаете ли, че…

Ако домашната ви котка престане да използва котешката тоалетна, това не означава, че я е налегнала проклетията и иска да ви отваря допълнителна работа. Зоопсихолозите обясняват, че любимата ви писана се притеснява или дразни от нещо или някого. Стресиращият я фактор може да е нов човек в семейството, нова мебел, дори нов домашен питомец, който да й се струва, че се опитва да се настани не само в къщата, но и в сърцето ви – а това си е нейна запазена територия.

Правилно ли възпитавате кучето си или го глезите прекалено? Разберете сега като прочетете тези съвети!

Обичате ли кучета? Трябва да видите тези снимки на най-красивите породи!

Научете как се отглежда правилно куче!

6 причини, поради които кучетата са по-добри от котките

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар