Блестящ поглед…

Изтрийте умората и подчертайте красотата на вашите очи. Ефектът е магнетичен, когато използвате тънкостите на професионалистите.

Очите придо­биват живост и очарование, когато са отпо- чинали, без торбички и сиви кръгове, добре хидратирани и гри­мирани. Бръчките и джобо­вете под клепачите сведете до минимум с добра грижа – преди и след грима. Разгримирването и поддръжката на контура на окото са изклю­чително важни, защото тази деликатната зона издава как­то възрастта, така и начина на живот.

Срещу тъмни кръгове

Нужна е гимнастика за стяга­не на околоочната мускулату­ра, за да се раздвижи кръ­вообращението и лимфата. Използвайте качествен серум, който нанасяйте с масажни движения. Полезни са дви­женията и при премахването на грима с тоник и тоалетно мляко.

У дома: Използвайте една изпитана рецепта на нашите баби за заличаване на тъмните кръгове. Сложете в хладилни­ка две метални лъжици и след като се охладят, с въртеливи движения пригладете с тях горния и долния клепач. Добре е да съхранявате и крема за очи в хладилника и да го нанасяте студен. Избягвайте да масажи­рате очите директно с кубче­та лед, а го правете, като ги поставите в тензух.

Срещу бръчки

Маската, серумът и компре­сите са важни за запазване на свежестта на кожата в зоната на очите. Колкото и да сте уморени вечер и забързани сутрин, никога не забравяйте да свалите макиажа вечер и не пренебрегвайте козметичните процедури преди да гримира­те очите сутрин.

У дома: Нанасяйте серума по околоочния контур с леки потупвания, като следвате орбитата на окото. Не добли­жавайте до каналчето, за да не го замърсите.

За магнети­чен поглед

Сенки, молив и спирала – това е великолепното трио, което гарантира перфектната изразител­ност на вашите очи.

Молив. Поставете го първо във вътрешния ъгъл, после в средата на клепача и пo-наситен в края. Нанесете го, но без да заглаждате с пръст. Най-лесно е да направите маркери – точица в нача­лото, в средата и в края на клепача, които свързвате с дъгички. През пролетта избягвайте жълтата тоналност. Синьото, розо­вото и виолетовото са за предпочитане.

Очна линия. Много модно е очната линия да е в същата тоналност като сенките. Не търсете перфектната права линия. Линията кара окото да изпъква още повече и под­чертава миглите. Сенките дават блясъка и очарова­нието върху клепача.

Сенки. Сложете свет­ли сенки в сгънката на кле­пача и под веждата. Така Есе прикриват несъвършен­ствата, а се добавя още светлината и блясък към погледа. Окото се отваря и изглежда по-голямо. Бе­лите и сребърните сенки са най-предпочитаните за целта.

Най-напред нанесе­те основата, за да не избледнеят сенките през деня и да останат през цялото време наситени. Положете тъмния цвят в долната част на клепача и изсветлявайте сенките нагоре към веждата.

Спирала. Черната спи­рала за очи е задължител­на за всяка дамска чанта. Ако лесно се уморяват очите ви, избягвайте да слагате от нея по долния клепач. Достатъчно е да оформите горни­те мигли, за да имате притеглящ поглед и да придадете още повече обем на очите.

Дори да използвате цветна спирала, преди това нанесете черна или кафява, за да подсилите ефекта на удължаването.

 

 

Как да постигнем перфектното лице?

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар