Как да спорите с мъжа така, че да стане на вашето и да избегнете скандал

В спора не винаги се ражда истината. Много често от една уж безобидна дискусия може да се роди опустошителен скандал

Брачните консултанти съветват още в началото на връзката добре да опознаете мъжа си и да прецените по кои въпроси да изглежда, че винаги той има последна дума като глава на семейството.

Обикновено се оформят четири групи

В повечето двойки мъжът с готовност оставя на жената да решава разни всекидневни въпроси, най-често битови. Даже му е досадно да го занимава с обсъждането им. Те си влизат в нейната компетентност. Не само няма намерение да оспорва мнението й, а и не му е интересно да го слуша.

Във втората група влизат проблеми, които той смята, че са само негов приоритет. Те са „мъжка работа“ и жената няма какво да се намесва в решенията по тях. Примерът е елементарен, но си ги представете така: трябва да се забие пирон. Изобщо не се бъркайте, защото това не е женска компетентност и само дразните любимия, ако давате мнение как да стане или още по-зле – акъл. Поставяте под съмнение майсторлъка му, обиждате го.

В третия кръг са въпроси, в решаването на които мъжът не държи да участва, но задължително иска да бъде информириран за решенията на половинката. В повечето случаи я изслушва и казва „Да, да, добре“. Но това му дава усещането, че той е дал съгласие така да бъде.

По големите въпроси всеки мъж държи да има не само думата, а последната дума

Тъкмо по тях трябва много умно да водите обсъждането така, че дори да поспорите, накрая да бъде взето правилното решение и у любимия да остане усещането, че той ръководи и е чул от вас „Добре, както кажеш, скъпи“.

Най-често стават грешки при определянето кои въпроси влизат в третия и кои в четвъртия кръг. Затова умната жена винаги подхожда по един изпитан метод – съобщава на мъжа не свое решение, а предложение: ,Аз мисля така, ти какво ще кажеш, скъпи“. По този начин отваря възможност за обсъждане, ако любимият поиска, и за последна дума от него, дори да е убедена, че той ще е съгласен с нейното предложение.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар