Яйцата в народната медицина

Яйцата са отлично средство за профилактика на болки в гърлото, настинки и белодробни заболявания

Бабите едно време са ползвали ето тази рецепта за подсилване на детския организъм. Разбива се 1 белтък със 100 г захар, смесва се със 100 г свинска мас, 100 г какао на прах и 100 г мед. Дава се на децата сутрин на празен стомах по 1 десертна лъжица дневно.

За прилив на енергия

Следната смес на яйчена основа отлично повишава работоспособността и имунитета, предотвратява синдрома на хроничната умора, простудните и вирусните заболявания. Прясно кокоше яйце, по една супена лъжица мед и масло и две супени лъжици от каквито и да е трици. Смесете до еднородна консистен-ция и вземайте за през нощта за възрастни по една супена лъжица, за деца – по една чаена лъжичка..

Резултатът ще се почувства след няколко дни – във вид на прилив на енергия, подобряване на паметта и засилване на умствените способности. Тази модифицирана хранителна добавка се препоръчва предимно за ученици и студенти по време на сесия. Но не бива да се приема от хора с наднормено тегло.

Против главоболие

Разбива се цяло сурово яйце, залива се и се смесва с почти кипящо мляко. Ако се пие този коктейл всекидневно, постепенно, след месец-два, ще забравите за стресовите мигрени.

Две рецепти за кашлица

1. Жълтъци, разбити със захар и ром е смес, която е полезна при кашлица, ако се взима на празен стомах.

2. Смесете 2 с.л. лъжици прясно непастьоризирано масло, 2 пресни жълтъка, 1 чаена лъжичка пшенично брашно и 2 чаени лъжички чист мед. Приемайте през устата по 1 чаена лъжичка няколко пъти на ден.

Лек за бронхит

В начален стадий на заболяването, когато нещо стърже и чеше в гърдите, три сутрини се пият по 2 сурови яйца сутрин на гладно, без сол и хляб. Двадесет минути след това не яжте и не пийте нищо. Измийте добре яйцата предварително.

Лек за екзема

Вземете 50 г оцетна есенция, прясно пилешко яйце, 1 супена лъжица несолена свинска мас. Поставете яйцето в стъклен буркан, изсипете есенцията в него, затворете капака и поставете на тъмно и хладно място за 24 часа. След това добавете свинската мас и разбъркайте съдържанието до гладкост.

Измийте добре болните места, избършете ги и ги намажете с този мехлем (ще боли, но трябва да имате търпение поне час). След това намажете с бебешки крем. Процедурата трябва да се повтори няколко пъти. Подобрението идва веднага.

Източник: ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар