Кокосовото масло – една истинска суперхрана

То е с високо съдържание на естествени наситени мазнини

Кокосовото масло е една от най-здравословните храни на планетата. Без да се преувеличава, то може да бъде наречено суперхрана.

Проучвания например показват, че когато мозъкът на пациент с болестта на Алцхаймер губи способността си да създава собствен инсулин, кетоните от кокосовото масло могат да създадат алтернативен източник на енергия, който да подпомогне възстановяването на мозъчните функции.

Известно е също така, че кокосовото масло изчиства и подобрява симптомите на бъбречните инфекции. То действа като естествен антибиотик, като нарушава липидното покритие на бактериите и ги убива. Изследванията показват също, че кокосовото масло директно предпазва черния дроб от увреждане.

Високите нива на антиоксиданти, съдържащи се в него, намаляват възпалението и подобряват симптомите на артрита по-ефективно дори и от лекарства. Кокосовото масло потиска възпалителните клетки.

То действа едновременно като аналгетик и противовъзпалително средство.

Освен това успешно се бори с рака. Туморните клетки нямат достъп до енергията в кетоните и са зависими от глюкозата. Смята се, че кетогенната диета може да бъде възможен компонент за подпомагане на възстановяването на пациенти с рак.

Кокосовото масло съдържа и лауринова киселина, за която е доказано, че намалява разпространението на кандида, бори се с бактериите и създава враждебна среда за вирусите. То подобрява проблемите с паметта при по-възрастни хора, произвежда по-дълготрайна енергия и повишава метаболизма.

Когато приемате качествено нерафинирано кокосово масло, можете да извлечете най-много ползи от него.

Кокосът също така подобрява храносмилането, като помага на организма да абсорбира мастноразтворимите витамини, калция и магнезия. Също така може да помогне за подобряване на бактериите и здравето на червата, като унищожава лошите бактерии и кандида.

Проучване показва, че приемът на кокосово масло облекчава и натоварването на панкреаса. Освен това тази суперхрана е толкова лесна за усвояване, че е известно, че подобрява и симптомите на заболяване на жлъчния мехур.

Кокосовото масло е чудесно и като средство за почистване на лицето, овлажнител и слънцезащитен крем, но то може да лекува и много кожни заболявания. Мастните киселини в кокосовото масло намаляват вътрешното и външното възпаление и овлажняват, което ги прави чудесно решение за всички видове кожни заболявания.

Използва се от векове като начин за почистване на устата от бактерии и подпомагане на лечението на пародонтоза. Ако искате да излекувате венците си и да възстановите зъбите си, използвайте масло поне три пъти седмично.

Оксидативният стрес и свободните радикали са двата най-големи виновника за остеопорозата. Тъй като кокосовото масло има високи нива на антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали, то е водещо естествено средство за лечение на остеопороза.

Поради способността на кокосовото масло да създава енергия и факта, че не съдържа въглехидрати, не е чудно, че то е полезно и за отслабване. То спомага за изгарянето на мазнините и калориите, намалява апетита и e особено полезно за загубата на коремни мазнини. Но не само това – проучванията показват, че е чудесно и за изграждане на мускули.

Ако имате пърхот или суха коса, кокосовото масло има перфектните мастни киселини, които помагат за подобряване на тези състояния.

Кокосовото масло подобрява нивата на антиоксидантите и

може да забави стареенето

То действа чрез намаляване на стреса върху черния дроб и понижаване на оксидативния стрес.

Ползите за здравето от кокосовото масло включват и хормоналния баланс. Кокосовото масло може да спомогне за естествения баланс на хормоните, тъй като е чудесен източник на наситени мазнини, включително лауринова киселина. Проучванията са установили, че кокосовото масло може да бъде отлична мазнина за консумация по време на менопауза и също така може да има положителен ефект върху нивата на естроген.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар