Да смените или да запазите фамилията си след брака?

Допреди няколко десетилетия смяната на фамилията на жената с тази на съпруга при сключването на брак се смяташе за нещо обичайно

фамилията

Но времената се променят и днес дамите сериозно се замислят готови ли са да се разделят с моминските си инициали…

Съществуват няколко напълно рационални причини да не се сменя фамилията след брака. Някои искат по този начин да избегнат подмяната на документите за самоличност. Други смятат фамилията на съпруга си за не така благозвучна както своята. За трети собственото пълно име е визитна картичка, разпознаваема в професионалните среди, ит.н.

Но според някои психолози зад желанието да не се променя статуквото, има скрити подсъзнателни мотиви. Специалистите смятат, че по този начин жените показват, че сякаш не са напълно уверени в избора си на партньор. Или пък се стремят да запазят връзката със своя род докрай. А в случая, когато партньорът избира фамилията на съпругата си, тя йерархически застава на мястото на бащата на рода. Зад всичко това според психолозите се крие вътрешният отказ да се отделиш от семейството си и да създадеш ново.

Други специалисти твърдят, че трайният брак се базира преди всичко на умението да се проявява доверие към партньора и да се намират компромиси. При липсата на тези качества смяната на фамилията няма да помогне.

Трансформиране на кармата

Езотериците уверяват, че фамилията не е просто набор от букви, а своеобразен код, в който е зашифрована енергетиката на рода. Отказвайки се от моминската си фамилия в полза на тази на съпруга, жената моментално превключва от един семеен егрегор на друг.

Това обаче не означава, че автоматично й се приписват т.нар. кармични дългове. Просто младата съпруга поема върху себе си част както от положителната, така и от отрицателната карма на мъжа си. Така съдбата й може да се коригира. А в каква посока, зависи от ситуацията и от уменията й да възприема житейските уроци. Например Виктория Бекъм (с моминско име Адаме) или Хейли Бибър (Болдуин) успяват да умножат своето влияние и слава.

Променят се отношенията

Астролозите са единодушни, че общата фамилия може силно да повлияе на взаимоотношенията в двойката, при това и в двете посоки. Често официалният брак с отказ от моминските инициали прави съюза по-стабилен, като духовно сближава партньорите. Но не са редки и други случаи. Когато след дълги години съвместно съжителство най-накрая двойката оформи официално отношенията си, след което скоро се развеждат. Ако се вярва на езотериката, в тези случаи съществена роля играят родовите програми на съпрузите.

Активира се самовнушението

Понякога е достатъчно просто да се вярва в добрите поличби и поверия и навсякъде да се откриват позитивни знаци, за да подобрите качеството си на живот. Много жени споделят в интернет форумите истории за това как им се усмихва късметът след смяната на фамилията. Докато с моминската катастрофално не им върви. Особено това работи, ако става дума за т.нар. „говорещи“ фамилии. Например била е Сиромахова, а е станала Чорбаджийска. Така в някои случаи „ребрандингът“, сам по себе си, е способен да промени съдбата.

Пренаписва се нумерологичния код

Често след смяната на фамилията жените забелязват, че отношенията с любимия човек са останали предишните, но сферата на увлечения и кръгът на общуване са се променили. Разбира се, напълно е възможно съпругата просто да се е интегрирала добре в живота на своя партньор. Но в някои случаи силно влияние оказват и цифрите.

Според нумеролозите в тях са закодирани енергийни вибрации. С различен код идват други „вълни“ и други програми, които са непосредствено свързани с родовите и генетичните моменти.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар