7 неща, които не бива да държите у дома

Неизбежно различните видове енергия – положителна и отрицателна, ни влияят


Те присъстват в самия човек, в събитията, настройките. Но определена енергетика носят и някои предмети. Ето кои от тях не бива в никакъв случай да държим у дома…

Счупено огледало или стъкло

За магическата сила на огледалата се знае много. В сферата на магията се използват като портал към отвъдното. А счупените огледала или стъклени предмети символизират разбитите стремежи. Старинно поверие е да не се оглеждаме в счупено огледало – това носи мъка, неуспехи, а дамите могат да изгубят красотата си.

Неработещ часовник

Избавете се от часовник със застинали стрелки. Същността на живота е да се движим напред, а спрелият часовник символизира стагнация. Още по-лошо е, ако часовникът спре да работи пред очите ви. В такъв случай не запомняйте посоченото време. Пуснете го за една нощ във вода, а на сутринта го изхвърлете на боклука.

Безполезни или счупени предмети

Счупени съдове или друг предмет без никаква ценност става благоприятна среда за натрупване на отрицателна енергия. Според поверието счупените съдове носят в дома конфликти.

Юридически документи в нощното шкафче

Никога не съхранявайте документи по спорни дела в нощното шкафче. Смята се, че те съдържат негативна енергия, свързана например с подялба на имущество или други конфликтни аспекти, които могат да окажат негативно влияние не само върху сънищата ви, но и върху живота ви.

Празни бутилки

Много домакини пазят празни бутилки за битови цели. Но освен че задръстват жилището и балкона, според поверието те носят в дома нищета. По-добре е да ги върнете срещу символична цена – по този начин ще привлечете положителната енергетика, тъй като в замяна отдавате негативна и „празна“.

Снимки с дефекти

Апаратите с фотолента невинаги дават добро изображение, особено в ръцете на любители, фотографии с дефекти на места, където сте изобразени вие или ваши близки, можете да съхранявате в албум, но не бива да ги поставяте в рамки и да ги окачвате по стените. Смята се, че това също привлича лошата енергетика, в частност – болести.

Подаръци от неприятни хора

Човек невинаги е способен да отличи приятеля от неприятеля, но понякога все пак усеща, че някой от обкръжението му е настроен недоброжелателно. За това говори не само така нареченото шесто чувство, но и постъпките на самия човек, в когото се съмнявате. Ако някой подобен персонаж ви поднесе подарък, най-доброто, което можете да направите, е да се избавите от тази вещ. Смята се, че заедно с нежелания дар можете да получите и негатива, който е „заложил“ въпросният дарител.

Източник: takprosto.cc

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар