Едра сол – петзвезден лек за поне 10 болести

С едра сол може да си помогнете и да облекчите състоянието си при редица заболявания

За лечение на главоболие, натъртвания, ревматизъм, вътрешни и външни възпалителни заболявания, за компреси и промиване на рани се сипва ситна 5 изсушена сол в бутилка, три четвърти пълна с качествен коняк, докато течността не стигне до гърлото. Разклаща няколко минути. Когато солта се утаи, лекарството е готово за приложение. Преди употреба, особено преди промиване на рани, не бива да се разклаща, за да не дразни.

При външно приложение средството се използва неразредено. За вътрешна употреба се разрежда с гореща вода в пропорция 1:3. Приема се сутрин на гладно, 1 час преди хранене.

Навяхвания, разтежения, хематоми се натриват с ръка 2-4 пъти на ден. След това се поставя компрес, който винаги трябва да е влажен.

При световъртеж се натрива горната част на главата в течение на 30 минути преди сън.

При главоболия със съдов произход се натрива горната част на главата в течение на 15 мин. преди сън. Ако сутрин болката се връща, се приема по 1 с.л. лекарство, разредено с 6 – 8 лъжици гореща вода.

При ревматизъм мястото се натрива 1 – 2 пъти на ден в течение на 1 – 2 седмици. 12-14 дни се приемат сутрин на гладно по 2 с.л. с 5 лъжици гореща вода.

При изгаряния увредените места се намазват с тампон, напоен в лекарството. При първата процедура се усеща силна болка, която намалява . ори всяка следваща, докато изчезне.

При остеохондроза: 1 чаша едра сол и три червени чушки се заливат с 0,5 л водка, кисне 5 денонощия. С настойката се правят компреси. Ако водката се замени с коняк, болката се снема 2-3 пъти по-бързо.

Източник: ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар