Какво ще се случи с тялото, ако ядете всичко без хляб?

Ето три промени, които можете да очаквате, ако премахнете хляба от диетата си

Хлябът може да ви осигури хранителни вещества като витамини от група В и желязо. Въпреки това, ако го ядете в големи количества, ще консумирате много калории и вероятно ще качите някой излишен килограм.

Ето три промени, които можете да очаквате, ако премахнете хляба от диетата си.

Ще отслабнете поради задържане на вода в тялото

Хлябът е пълен с въглехидрати и внезапното им изхвърляне ще се забележи върху тялото под формата на загуба на тегло. Но не става дума за моментална загуба на тегло, а за загуба на вода, която се натрупва в тялото.

Тялото съхранява въглехидрати под формата на гликоген, млечна киселина, която съхранява вода. Всеки грам въглехидрат, задържан в тялото, задържа и свързва три до четири пъти теглото си във вода.

Няма да сте гладни през цялото време

Преработените въглехидрати, като тези в белия хляб, причиняват скок на кръвната захар в тялото ви, който след това пада много бързо. Тези внезапни промени изпращат неясни сигнали до мозъка, които увеличават глада и желанието за храна, което ви кара да наддавате на тегло.

Но това не означава, че трябва напълно да изключите хляба от диетата си, а по-скоро, че трябва да замените празните калории и белия хляб с пълнозърнест, който регулира и балансира кръвната захар.

Вашата енергия ще се увеличи и храносмилането ви ще се подобри

За разлика от пълнозърнестия или черния хляб, белият хляб не съдържа фибри, които са необходими за нормалното функциониране на червата и храносмилането. Такава храна причинява запек и проблеми с храносмилането. След като премахнете белия хляб от менюто и включите пълнозърнести храни в ежедневната си диета, храносмилането започва да се нормализира.

Освен това въглехидратите са храна и гориво за мозъка. Ако те са качествени, мозъкът работи нормално, без смущения, но ако храната за мозъка не е здравословна, тялото реагира негативно, причинявайки неразположение и умора.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар