Ако случайно живеете в Испания или Италия, има голяма вероятност да откриете своя спътник в живота там


Затова ще е добре да сте информирани какви са особеностите на ухажването в Италия и Испания – две от най-слънчевите средиземноморски държави.

Италия

Италианците са родени актьори, животът им прилича на пиеса. Голяма част от времето си прекарват пред публика, излагайки се на показ. Затова, ако италианец ви се кълне в любов, не бързайте да му вярвате. Те са емоционални и темпераментни; шумно се карат, шумно се помиряват. А междувременно шумно се радват на живота.

Италианците са щедър народ, но трябва да сте предпазливи към тяхната щедрост, тъй като нито един подарък в Италия не се прави без умисъл. Животът и властта на италианците се базират на системата на подаръците и услугите. Ако сте приели подарък, значи трябва да се отплатите на дарителя с услуга.

На среща италианците най-често канят в ресторант, тъй като в тази страна съществува култ към храната. Вторият вариант е футболът. Всички италианци се смятат за фенове на този спорт.

Италианското семейство се състои от огромен брой роднини, които се познават много добре. В тази страна е практически невъзможно да тръгнеш против желанието на семейството – Ромео и Жулиета са поучителен пример. Италианските мъже почитат майка си като Богородица и в буквалния смисъл я боготворят. Повечето от тях са „мамини синчета“ и дори в зряла възраст живеят на принципа „мама каза, значи така ще бъде“.

Испания

В Испания не е прието да се ухажва жена, да й се плаща сметката в ресторанта и да се изпраща до дома й. Испанките са независими и подобна проява на чувства се смята за тирания. Там не подаряват цветя, затова, ако помолите мъж за такъв подарък, най-вероятно ще ви поднесе цвете в саксия. Ако испанец ви покани на обяд или на кафе денем, той има чисти намерения; на вечеря – повече от заинтересован е; на коктейл – явно иска да се позабавлява и да не пропусне „десерта“ под формата на секс на задната седалка на автомобила. 90% от испанците до 35-годишна възраст живеят с родителите си.

Не не се опитват бързо да се сдобият с постоянен партньор. Въпреки че могат да живеят от месеци заедно, да почиват заедно, жената често се представя като приятелка, а мъжът – като приятел. Хората се срещат с години и при това не познават родителите на партньора си. Но ако испанец ви запознае със семейството си, най-вероятно ще ви направи предложение за брак.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар