Витамините и минералите са ОК, но внимавайте да не прекалите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето някои неща, за които трябва да внимавате

Постоянно използваме интензивно добавки, витамини и минерали, особено сега в тази епидемия. Можете ли да прекалите и какви са последиците?

Ето някои неща, за които трябва да внимавате, но не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди консумация:

Омега 3 мастни киселини

Известно е, че тези здравословни мазнини удължават живота, но в никакъв случай не са полезни в големи количества. Ако прекалите с препоръчителната дневна доза, те нарушават баланса на имунитета, така че тялото става неспособно просто да се бори с инфекциите и бактериите.

Витамин С

Витаминът, който всички пием „за добро утро.“ Но ако предозирате, можете да нарушите храносмилането си. Метеоризмът, болката, гаденето и повръщането са често срещани симптоми, ако приемате повече от 2000 mg дневно. Разбира се, дозата зависи от вашата възраст и вашето здраве.

Цинк

Този минерал укрепва имунитета и регулира метаболизма, но ако прекалите, можете да си създадете редица проблеми. Някои от тях са усложнения от лошо храносмилане, световъртеж, главоболие, умора, изпотяване и дори халюцинации.

Желязо

Знаем проблемите с ниското съдържание на желязо, но какви са страничните ефекти, ако прекалите? В този случай желязото се натрупва в различни органи като сърцето и черния дроб. Внимавайте да не консумирате повече от 45 mg желязо на ден, но не забравяйте първо да се консултирате с вашия лекар за безопасна доза, която е различна за всеки.

Калций

Калцият в големи количества обикновено атакува първо бъбреците, а вие не искате това. Можете също така да получите твърде много калций чрез ежедневната си диета, така че бъдете внимателни.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар