ТОВА НЕ Е КРАСИВО! Това е анорексия! (СНИМКИ)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Анорексични модели подтикват момичетата към глад

Все по-често се говори за вредите, които нанасят анорексично изглеждащите модели върху здравето и самочувствието на обикновените момичета.

Това не е красота!

Съвсем наскоро в Израел дори беше приет закон срещу моделите, чиито пропорции не говорят за сексапил и женственост, а за анорексия. Целта на тази мярка е да се намали броят на момичетата, които ежегодно заболяват от хранителни разстройства като анорексия, булимия.

Това мнение – че трябва да се сложи стоп на тази плашеща тенденция – е повсеместно. Ана Уинтър, главният редактор на модната библия „Вог” в САЩ, заяви, че повече няма да работи с модели, които са анорексично слаби. Списанието, което тя представлява, ще представя само „здрави модели”, за да имат „здрави читателки”.

Това е страшно!

Според мнозина специалисти обаче всички тези мерки са закъснели. Прекалено дълбоко се е загнездил моделът на разбиране, според който моделите трябва да бъдат слаби до болка, за да бъдат търсени и желани, за да бъдат красиви. Това се е отразило не само на модната индустрия като цяло, но и на възприятията на младите момичета, които тепърва ще трябва да създават критериите си за красота.

Не е красиво, казват днес експертите, да си висок 175 сантиметра и да тежиш по-малко от 40 килограма. Защо обаче това беше допуснато?!

И това е страшно!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар